Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVOMOĆNO OSUĐEN ZBOG SILOVANJA MALOLJETNICE

Već ranije osuđivan za ista djela, sada dobio četiri godine

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/2
04.02.2021.
u 16:11

Ova kaznena djela je počinio grubom zlouporabom povjerenja žrtve

H. O. pravomoćno je osuđen na četiri godine zatvora zbog tri bludne radnje i jednog silovanja koje je počinio u srpnju 2019. Odlučio je tako Vrhovni sud, odbivši žalbe H.O. i tužiteljstva te potvrdivši  nepravomoćnu presudu koje je Županijski sud u Puli izrekao u listopadu 2020.

Prema optužnici, H.O. se teretio da je u više navrata po tijelu  dirao 17-godišnjakinju koja se tome nedvosmisleno protivila. Kako bi svladao njezin otpor, prijetio je da će je ubiti te je uporabio silu.  Tražio ju je da legne na krevet, što je ona učinila iz straha jer ju je ranije izudarao. Ona mu se opirala te je pokušala uzmaknuti, no on ju je čvrsti držao te je, kako se navodilo u optužnici, silovao. Od snažnog stiskanja djevojka  je zadobila krvne podljeve po tijelu.

- Vrhovni sud Republike Hrvatske smatra da utvrđene kazne zatvora za svako djelo, kao i izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju četiri godine u svemu odgovaraju težini počinjenih kaznenih djela, okolnostima počinjenja djela te ličnosti samog optuženika.

Pravilno je prvostupanjski sud otegotnim cijenjeno dosadašnju osuđivanost optuženika zbog istovrsnih kaznenih djela. Ova kaznena djela je počinio grubom zlouporabom povjerenja žrtve, a koje je imala prema njemu kao dugogodišnjem prijatelju njenih roditelja. Povrijedio je njena ljudska prava najgrubljim zadiranjem u njene spolne slobode - navodi se u obrazloženju odluke Vrhovnog suda.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije