Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPOZORENJE U Ključu od jeseni raskopana dionica prometne županijske ceste

Već mjesecima izbjegavaju aute i blato na putu u školu

13.03.2009.
u 15:46

Učenici iz Ključa na putu u područnu školu i iz nje doma mjesecima su izloženi opasnosti. Ispod brijega na kojem je škola od jeseni je raskopana jedna strane ceste, a cesta je ionako preuska za promet.

- Ne bojimo se, veliki smo mi – cvrkuću školarci, koji su došli u 12.30, kako bi se igrali pred školom, iako im nastava počinje tek u 13 sati. No roditelji nisu zadovoljni situacijom.

- Ja svoje dijete svaki dan dovezem u školu jer mi se ne sviđa kako izgleda ta cesta – rekla nam je Marija Čolja.

Slijeva se voda
Riječ je o prometnoj cesti, kojom unatoč tome što je oštećena ljudi “potegnu” s brijega i kroz zavoje. Njome voze i autobusi, a uz raskopani rub ceste zaustavlja se školski autobus. Štoviše, na nju se preusmjerava sav promet s državne ceste kada se dogodi prometna nesreća u Novom Marofu.

- I ja sam se bunila. Raskopali su je jesenas i tako ostavili cijelu zimu. Voda mi se slijeva po imanju. Dok je bio snijeg, sve je plivalo. Ne znam da se to ne može napraviti – kaže ogorčena susjeda. Problem je, kaže, i s trideset godina starim vodovodom jer cijevi propuštaju, a oko njih se slijeva i prljava voda iz kanalizacije.

Vladimir Pintać, predsjednik Mjesnog odbora Ključ, kaže da cesta potpada pod Županijsku upravu za ceste. - Pitali smo što se događa i rečeno nam je da će se to riješiti. Temperature su bile niske, pa se valjda zato stalo, u krivom trenutku su započeti radovi – kaže Pintać. Ravnatelj Osnovne škole Novi Marof, Anđelko Bošnjak, kaže da će se radovi nastaviti u ponedjeljak te da će, kada se završe, biti puno bolje. - Bilo je loše vrijeme, no škola nema veze s time, nego grad i ŽUC - kaže.

Instalacije u zemlji
Razgovarali smo o tome i s Tomislavom Osonjačkim, ravnateljem Županijske uprave za ceste. - Počelo je s izmicanjem instalacija u Novom Marofu. Oni rade na tome. Mi nastupamo tek kad se riješe instalacije. A što se tiče nogostupa, projekti za njih postoje na puno mjesta u županiji. Sve ovisi o financijskim mogućnostima - kaže Osonjački.

Da su problemi nastali zbog kiše i snijega te radova na instalacijama, potvrdio nam je i sam gradonačelnik Novog Marofa Zdravko Maltar. - Tamo su sve moguće instalacije, plin, telefon, kanalizacija i struja. Nije baš jednostavno. Telefonski kabel već je jednom puknuo zbog korijenja - kaže Maltar.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije