Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Otac' pročistača

Veble: Povukao sam tužbu za mobbing i otišao da očuvam zdravlje

veble
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
17.09.2014.
u 12:02

Autor 36 milijuna eura vrijednog ISPA projekta, Vodovodi kanalizaciju u kojoj je bio 36 godina napušta sporazumno, a sadržaj je tajan

Krešimir Veble je otišao u mirovinu i povukao tužbu zbog navodnog mobbinga na radnom mjestu protiv Vodovoda i kanalizacije i direktora Ivana Mrzljaka. Saznajemo to od glasnogovornice Općinskog suda u Karlovcu Irene Šegavić, jer je trebalo biti održano ročište na kojem bi se Mrzljak i Veble sučelili.

Vrijeđanje, degradacije...

Javnost je bila za taj slučaj zainteresirana i stoga što je Veble, uz Darija Jankovića, bivšeg gradskog pročelnika za financije, autor takozvanog ISPA-a projekta, koji je Karlovcu osigurao najveće infrastrukturno ulaganje u modernoj povijesti vrijedno 36 milijuna eura, većinom financirano iz EU fondova.

Time je izgrađen pročistač otpadnih voda, 17 milijuna eura je uloženo u obnovu vodoopskrbnog sustava i sustava upravljanja... Stoga je bilo čudno što se Veble počeo žaliti na vrijeđanja, degradaciju...

VL: Povukli ste tužbu, pa zaključujemo da niste bili zlostavljani.

– Ne bih to komentirao. Otišao sam iz tvrtke sporazumno i povukao tužbu iz zdravstvenih razloga, da očuvam zdravlje. I posao i sudski proces su mi narušili zdravlje, a život je jedan.

VL: Pod kojim uvjetima ste napustili tvrtku?

– Sadržaj sporazuma je tajan, pa ga ne bih iznosio.

VL: U Vodovodu i kanalizaciji ste od 1978.?

–Tu sam dobio prvo radno mjesto i čitav staž sam proveo u toj djelatnosti. Bio sam voditelj Jedinice za projektnu implementaciju, a zadnje radno mjesto bilo je ono savjetnika voditelja pročistača otpadnih voda. Na izgradnju tog uređaja sam najviše ponosan. Kad se okrenem, on ostaje iza mene.

I dalje u struci

VL: Čime se bavite u mirovini?

Uređujem okućnicu, uživam u svojoj biblioteci i kao stručni suradnik nastavljam raditi povremeno na području europskih fondova i struke. Nedavno sam u boravio u tom svojstvu na skupovima u Beogradu i u Ulmu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije