Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glavni tajnik Vijeća Europe

'Pozdravljam ratifikaciju. To je izvrsna vijest uoči mog posjeta sljedećeg tjedna'

Ilustracija
VINCENT KESSLER/REUTERS/PIXSELL
13.04.2018.
u 13:23

Hrvatski sabor u petak je potvrdio Konvenciju Vijeća Europe o spriječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, poznatiju kao Istanbulska konvencija, sa 110 glasova za, dva suzdržana i 30 protiv.

Glavni tajnik Vijeća Europe Thornbjorn Jagland u petak je pozdravio rafitikaciju Istanbulske konvencije u Saboru i nazvao je "odličnom viješću". 

"Pozdravljam ratifikaciju Istanbulske konvencije Vijeća Europe impresivnom većinom. To je odlična vijest uoči moga posjeta Hrvatskoj idući tjedan", poručio je Jagland za Večernji list.

"Hrvatski put prema europskim integracijama i članstvu u EU bio je dojmljiv. Hrvatska uskoro preuzima predsjedanje Vijećem Europe, u ključno vrijeme. U Zagrebu ću razgovarati o postojećim izazovima u Europi i prioritetima hrvatskog predsjedanja i radujem se tome", kazao je Jagland

Thorbjørn stiže u radni posjet Hrvatskoj u utorak, a sastat će se i s premijerom Plenkovićem i s ministricom Pejčinović Burić, te će posjetiti i Sabor.

Hrvatski sabor u petak je potvrdio Konvenciju Vijeća Europe o spriječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, poznatiju kao Istanbulska konvencija, sa 110 glasova za, dva suzdržana i 30 protiv.

Hrvatska je 30. od 47 članica Vijeća Europe koja je ratificirala Istanbulsku konvenciju i 18. članica EU-a koja je to učinila. 

Komentara 19

CA
campa
14:25 13.04.2018.

Tajnik viječa Evrope hvali i pozdravlja izglasavanje ratifikacije i navješćuje dolazak u Zagreb.Dolazi vršiti pritisak na Hrvatsku zbog Savudrijske vale.Naši će normalno popustiti i biti presretni kad ih pohvale za koperativnost.Najvažnikje da nas hvale.Nije bitno što imamo sve više sirotinje i iseljavanja bitno je da udovoljavamo i nastavljamo sedamstogodišnju tradiciju.

BA
bakulušić
13:28 13.04.2018.

Javila se "centrala", UN će sutra. Sladoled i slatkiši stižu naknadno.

Avatar babas
babas
14:53 13.04.2018.

Nema boljih slugana od Hrvata u bivšim komunističkim zemljama. Bespogovorno primamo tisuće emigranata godišnje, kupujemo avione 35 godina po cijeni novih, prihvaćamo jedinstveno sve seksualne perverzije zapada,besplatno školujemo mlade Hrvate pa ih šaljemo njima na zapad da popunimo njihove demografske rupe i proračune,miljarde eura trošimo na uvoz njemačkih vjerenjača kako bi plaćali 50% skuplju struju itd.itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije