Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijer Plenković:

'Važna odluka Hrvatskog sabora o proglašenju suverenosti i samostalnosti Hrvatska'

Andrej Plenković na svečanom obilježavanju Dana hrvatske diplomacije
Foto: Robert Anić/Pixsell
24.06.2019.
u 22:53

Posebnu zahvalnost i duboko poštovanje odajemo svim hrvatskim braniteljima, a osobito onima koji su položili svoje živote u obrani naše domovine i omogućili budućnost koju danas živimo u slobodnoj i demokratskoj Hrvatskoj, stoji u čestitki premijera Plenkovića povodom Dana državnosti

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković uputio je u ponedjeljak čestitku hrvatskim građanima u povodu Dana državnosti, 25. lipnja, istaknuvši kako se njime prisjećamo važne odluke Hrvatskog sabora kojom je proglašena suverena i samostalna Republika Hrvatska, a posebnu zahvalnost i poštovanje odajemo svim hrvatskim braniteljima.

"Obilježavanjem Dana državnosti, jednog od najvažnijih događaja u hrvatskoj modernoj povijesti, prisjećamo se važne odluke Hrvatskog sabora kojom je proglašena suverena i samostalna Republika Hrvatska. Posebnu zahvalnost i duboko poštovanje odajemo svim hrvatskim braniteljima, a osobito onima koji su položili svoje živote u obrani naše domovine i omogućili budućnost koju danas živimo u slobodnoj i demokratskoj Hrvatskoj. Njihova žrtva zauvijek će živjeti u sjećanju i srcima svih hrvatskih ljudi", navodi premijer Planković, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Ovaj je dan, ističe u čestitci Plenković, "prigoda je da se prisjetimo i državničke politike i vizionarstva prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te svih onih koji su pridonijeli ostvarenju sna o neovisnosti i samostalnosti Hrvatske. Hrvatska je danas moderna i uređena država te pouzdana i predana članica Europske unije i NATO-a, koja ostvaruje vrijedna postignuća na mnogim područjima društvenog i političkog života".

No, dodao je premijer Plenković, "pred nama su još mnogi ciljevi koje želimo ostvariti kako bismo našu domovinu učinili još boljom i razvijenijom.

U proteklom razdoblju, uz osiguranu političku stabilnost, Vlada kontinuirano provodi reforme i osnažuje hrvatsko gospodarstvo. Jedinstvo koje smo pokazali prije dvadeset i osam godina potiče nas na to da zajednički nastavimo stvarati uvjete za kvalitetniji i prosperitetniji život svih hrvatskih ljudi. Nastavit ćemo graditi državu razvijene demokracije i slobode, jednakosti i solidarnosti te ljudskih prava i društvene odgovornosti. U ime hrvatske Vlade i svoje osobno, od srca vam čestitam Dan državnosti", stoji u čestitci premijera Plenkovića hrvatskim građanima.

Komentara 5

DL
dr Luigi
10:23 25.06.2019.

Jel to onaj vjerodostojni???

BO
boris
10:46 25.06.2019.

Korjenita i sveobuhvatna promjena u HR je nesto hitno. Posljedica sadasnjeg kaosa je i predugo cekanje na granici na izlasku, na primjer prema Sloveniji. Zaista je perverzno cekati do pola sata da netko uopce dodje i odluci se pregledati osobne, a kad ih treba skenirati, ne radi skanner, mislim sramota, srednji vijek, a najvise ponasanje prema ljudima kao da putnici ne vaze nista i moraju cekati po vrucini, studeni i gubiti vrijeme, kriva je ta sva politika, vlada koja ne cini nista, vec godinama, samo govori o napretku, euru, schengenu, stvarno, ne zna covjek sto bi rekao...

Avatar DragorTr
DragorTr
07:39 25.06.2019.

Da! Bas vazna odluka! Toliko vazna Hrvatima i gradjanstvu RH da ce se za najvise 30 dana na njih 10, mozda, a bas mozda naci 1, koji ce bez uporabe google-a znati sto je bilo 25.06. ili kad je dan drzavnosti RH,, a sto je potpuno u skladu sa odnosom, l o s i m odnosom RH prema vecini njenog stanovnistva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije