Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poreč-parenzo

Vau park na Finidi zatvorili lancem i lokotom, Grad počinitelje prijavio policiji

Foto: Privatni album
1/3
10.09.2019.
u 19:18

Nakon peticije koja nije zaustavila gradnju, prijetnji korisnicima i njihovi ljubimcima, pojedinci koji su od prvog dana protiv parka onemogućili ulaz u gradski prostor

Komunalni redari uklonili su lanac i lokot kojim su zatvorena vrata porečkog Vau parka na Finidi, zbog čega tijekom vikenda u njega psi nisu mogli ući.

Nastavili su se tako problemi o kojima je Večernji list pisao još dok se park počeo graditi, kad su se protiv njega bunili pojedinci kojima je smetao jer je na prostoru koji su oni bespravno koristili kao parkiralište. Prvo su pokrenuli peticiju za njegovo zatvaranje, a kad im to nije uspjelo prijetili su i vlasnicima i psima koji su u park dolazili. No, zatvaranje vrata lancem i lokotom iznenadilo je i korisnike parka kojima su počinitelji dobro poznati.

Na naš upit kako će zaštiti svoju imovinu i što će poduzeti protiv osoba koje su lancem i lokotom zatvorile park, iz grada Poreč-Parenzo odgovaraju:

– Grad Poreč-Parenzo nije postavio lokot na ulazna vrata Vau parka na Finidi. Komunalni redari su lokot po dojavi građana odmah uklonili, a Grad je njegovo postavljanje prijavio i policiji – kažu te dodaju kako je Grad uređenjem Vau parka htio podići standard i osigurati novu ponudu za sugrađane i njihove kućne ljubimce, a odluka o gradnji prošla sve potrebne procedure i javnost je o tome i pravovremeno informirana. Dodaju kako su potaknuli i druge gradove u okolici da urede slične sadržaje. Od početka korištenja Vau parka, kažu, korisnici su Gradu u više navrata prijavili uznemiravanje od istih osoba. Kako se radi o remećenju javnog reda i mira, trebalo je prijaviti policiji, što svjedoci nisu učinili.

Foto: Privatni album

– Grad je prije sezone privremeno prekinuo završne radove na Vau parku kako bi se smanjile tenzije, a oni tijekom sezone nisu ni mogli biti dovršeni zbog drugih obaveza izvođača. Grad je u više navrata vodio razgovore i s korisnicima, kao i sa stanarima u blizini Vau parka, nudeći kompromisna rješenja. Imajući u vidu ove događaje, glavni nam je cilj pronaći konačno rješenje i zadržati postignute standarde – kažu nam iz Grada.

Dosadašnji razgovori, očito je, nisu doveli do rješenja problema. On je još i veći jer su ovaj put protivnici parka uzurpirali gradsku imovinu. Iako su počinitelji poznati, Grad nam nije odgovorio jesu li policiji prijavili poznatog ili nepoznatog počinitelja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije