Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Budite oprezni

Vatrogasci upozorili što ne smijete raditi s božićnom jelkom

jelka
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/3
02.12.2019.
u 13:01

Prirodno božićno drvce predstavlja posebnu opasnost jer se brzo osuši i potrebno mu je svega 30 sekundi da izgori i zahvati okolni namještaj, upozorila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

S nastupanjem adventa povećava se opasnost od izbijanja požara zbog neopreznog korištenja dekoracija i neispravne rasvjete pa su vatrogasci objavili savjete građanima pozivajući ih na oprez kako se božićni ugođaj ne bi pretvorio u noćnu moru.

Prirodno božićno drvce predstavlja posebnu opasnost jer se brzo osuši i potrebno mu je svega 30 sekundi da izgori i zahvati okolni namještaj, upozorila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Božićno drvce stoga se ne smije postavljati u blizini izvora topline niti je preporučljivo na njemu koristiti prskalice.

Vatrogasci savjetuju također da se upaljene svijeće ne ostavljaju bez nadzora te da se prilikom ukrašavanja ne koristi neispravna božićna rasvjeta.

Pridržavanjem ovih savjeta zajednički možemo osigurati mirne blagdane za građane, ali i za vatrogasce, priopćila je vatrogasna zajendica.

Građane je pozvala da im se u slučaju požara odmah jave na broj 193 ili Centar 112.

Ključne riječi

Komentara 2

SH
shteva
13:35 02.12.2019.

Prirodno bozicno drvce treba stalak sa vodom i onda se nece osusiti i bit ce svjeze tijekom boravka u kuci. Kod kupovine drvca trazite prodavaca da vam odreze 2cm debla od dna kako bi se slobodili provodni putevi. Kad dodjete doma stavite deblo u vodu i drzite ga tamo do postavljanja u stalak ( s vodom).

Avatar Zgubider..
Zgubider..
13:38 02.12.2019.

U Austriji i Njemačkoj je običaj da se bor okiti pravim svijećama koje se na Božić pale 😱😮🔥.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije