Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVD GRADAC

Vatrogasci pronašli čudnu cigaretu: 'Je li ovo terorizam?'

Foto: Facebook
1/7
21.07.2017.
u 10:33

Potrebna je tek mala neopreznost da se dogodi veliki požar.

Zemlja u zaleđu Splita još će se dugo oporavljati od požara koji su početkom tjedna harali Dalmacijom. Ljudi su ostali bez maslinika, automobila, kuća...

Broj požara u prvih šest mjeseci tri puta je veći nego u istom razdoblju prošle godine. Točnije, do sada je izbio 881 požar kojem je svakako pogodovalo dugo sušno razdoblje te manjak oborina. Potrebna je tek mala neopreznost da se dogodi veliki požar. Mnoge zanima uzrok tih požara, a neki za sve okrivljuju piromane.

Tako je DVD općine Gradac kod Ploča na svojem Facebook profilu objavio fotografiju na kojoj se nalazi cigareta oko koje su omotane šibice. Iz DVD-a tvrde da su nagorenu cigaretu pronašli u Gradcu ''na jedinom mjestu koje je još uvijek ostalo netaknuto vatrom''. 

– Služila je piromanu kako bi mogao na vrijeme pobjeći s mjesta. Mi riskiramo živote, ulazimo u vatru, spašavamo ljude i imovinu. Što oni rade? Podmeću, je li ovo terorizam? – pitaju se na stranici DVD općine Gradac.

1/1
1/6

Komentara 110

BO
bojuki1
11:42 21.07.2017.

19 požara u Zadarskoj, 15 u Splitskoj, a u Šibenskoj županiji 10ak požara. 90% požara buknulo u ponedjeljak po najgoroj buri kada ni kanaderi ne mogu letjeti i onda neka mi netko veli da požari nisu podmetnuti? Sad dolazi ono najbolje, navodno je županijski vatrogasni zapovjednik za požara u okolici Splita već u 10:00 obavijestio Lozančića (Milanovićev kadar) i glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Tucakovića (SDP) o tome da treba dovesti vojsku na požarište jer postoji realna opasnost da požar dođe do Splita i mora prema Omišu,no da su obavješteni ignorirali to mišljenje čovjeka s požarišta i nisu reagirali do 16:00. Ukoliko je to istina stvar postaje puno ozbiljnija, imamo podmetnute požare, sabotaže u sustavu i medijsko-oporbenu paljbu po državnom vrhu. Netko je imao u planu veliku tragediju i rušenje Plenkovića i predsjednice ovog ljeta. Nešto se kuha, a državni vrh odnosno Plenković ne vidi dalje od svog nosa. Plenkoviću, otvori oči, vidio si da većina ljevičarskih medija požare iskorištava za rušenje vlade, ovi požari nisu slučajnost.

Avatar tkozna
tkozna
11:08 21.07.2017.

Očito se radi o podmetnutim požarima, tim prije jer je sredstvo paljenja požara pronađeno. No to saznanje upučuje da se ne radi o elementarnoj nepogodi već kako to dokazi ukazuju o oblik terorizma. Elementarna nepogoda smatra se iznenadna velika nesrećaa koja prekida normalno odvijanje života, uzrokuje žrtve, štetu većeg opsega na imovini i/ili njen gubitak, te štetu na infrastrukturi i/ili okolišu, u mjeri koja prelazi normalnu sposobnost zajednice da ih sama otkloni bez pomoći. Elementarnu nepogodu uzrokuju prirodni, tehnički, tehnološki ili biološki događaji

ST
stefj
11:20 21.07.2017.

Čini se da su sigurnosne službe ozbiljno podbacile... Zapravo je svejedno da li požare podmeću islamisti ili četnici ili su Kapović i Markovina napokon otišli u šumu, činjenica je da od takve vrste terorizma nemamo niti prevencije, niti je to spomenuto u strategiju... To što su Hrvatske šume zaposlile stotine promatrača od kojih očito nema neke koristi ne može se smatrati nekom prevencijom, već prije uhljebništvom. Ako se želi napraviti nešto korisno, onda je trebalo instalirati nekoliko kamera za rano upozoravanje, Što bi bilo kad i kamo isplativije od novih uhljeba... A službe bi trebale preventivno pratiti potencijalne teroriste, koliko god puno ih bilo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije