Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
APSURDNI ZAHTJEV

Šibenski vodovod želio ovršiti vatrogasce u jeku borbe s požarima

Požar - vatrogasci
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/3
20.07.2017.
u 15:55

Vodovod i odvodnja rogozničkim vatrogascima želi plijeniti kacige, čizme, brentače i drugu opremu

U vrijeme najvećih požara, kada vatrogasce slave u čitavoj državi smatrajući ih, zasluženo, istinskim herojima, šibenski je vodovod pred njih stavio apsurdni zahtjev.

Vodovod i odvodnja rogozničkim vatrogascima želi plijeniti kacige, čizme, brentače i drugu opremu zbog navodnog duga za vodu koji iznosi 3977 kuna (sa zateznim kamatama i ostalim troškovima.

No račun nije nastao zbog potrošene vode, riječ je o paušalu hidranta s vodomjerom kojeg vatrogasci ne koriste, nije u njihovom vlasništvu, niti su tražili da se postavi, pišu 24sata.

Šibenski portal javlja kako će Vodovod ipak odustati od zahtjeva zbog pritiska javnosti.

Požar - vatrogasci
1/38

- Sporni hidrant stavljen je prije više od 15 godina i nitko s njega ne uzima vodu. Ovog puta izgleda da će problem biti konačno riješen. Inače, Općina Rogoznica ponosna je na opremljenost i rad našeg DVD-a, svake godine za njegovo funkcioniranje iz općinskog proračuna izdvajamo 600 tisuća kuna. 

S jednim stalno zaposlenim funkcioniraju odlično i u svakom trenutku na raspolaganju  je dvadesetak obučenih i dobro opremljenih ljudi s urednim liječničkim pregledom - kaže zamjenik rogozničke načelnice Ljubo Županović.   

Požar - vatrogasci
1/32

 

Komentara 10

Avatar future Gohan
future Gohan
16:18 20.07.2017.

Ovo je sramota... osobno da sam jedan od gradskih viječnika, tražio bih smjenu u vodovodu zbog ovog, onaj koji je potpisao zahtjev za ovrhu, odmah smjena i šut v rit!! Uljebi dosta je bilo!

DU
Deleted user
16:11 20.07.2017.

Svaka čast vatrogascima na hrabrosti i ostalom, ali raspitajte se malo duž obale i po otocima koliko košta jedna cisterna pitke vode i tko ju dopremi, mimo službenih kanala... I koji iznosi se tako mogu "okrenuti" na god. razini! Tako da jest da vatrogastvo plemenit poziv, opasan itd. itd. - ali među žitom ima i kukolja, ako meni ne vjerujete, eno tražilica

RS
rasta sev
19:26 20.07.2017.

Što se tiče cijene vode znam sigurno da je na otoku Viru cijena 1m3 (1000litara) 45,00-50,00Kuna) dok je na hidrantu koji je udaljen cca 2500,metara 18,31. Osim toga račun za prijevoz vode znači za razliku od cca 31,00Kn po 1m3 još nitko nije dobio znači cijeli veći dio otoka koji nema priključak na vodovod kupuje vodu na crno i to je opće poznato ali nikog od nadležnih to ne interesira osim deklarativnmo za vrijeme izborne kampanje, tada se obeća da će općina kupiti cisterne preko svojih poduzeća i vršiti opskrbu stanovništva s vodom po nekoj pristupačnijoj cijeni ali sve je ostalo na obećanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije