Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srebrni za Večernji TV

'Vatreni su nam bili veliki motiv, i mi maštamo o sličnom dočeku jednog dana'

košarkaši
Foto: Screenshot
1/2
24.07.2018.
u 14:15

- Ispratili su nas kao da smo otpisani, govorilo se "valjda će osigurati ostanak u diviziji", ali mi smo im dokazali upravo suprotno.

Hrvatski košarkaši osvojili su srebrnu medalju na Europskom prvenstvu uzrasta do 20 godina. Poraz od Izraelaca u finalu nije nimalo bacio sjenu na taj veličanstveni uspjeh i fantastičnu prezentaciju u Njemačkoj.

Naši mladi junaci sinoć su se vratili u Hrvatsku, a izbornik Damir Rajković i razigravač Karlo Uljarević gostovali su na Večernji TV-u.

- Lijep je osjećaj vratiti se sa srebrom, donijeli smo medalju koju možda nitko nije očekivao. Otpisivali su nas, ali dečkima svaka čast, rekao je izbornik Rajković.

>>Pogledajte gostovanje Rajkovića i Uljarevića na Večernji TV-u

Ova generacija ranije je ispala u diviziju B, rijetko je tko očekivao uspjeh, ali oni su sve pozitivno iznenadili.

- Ključ je bio prošle godine kad smo ušli u taj projekt i kad smo odredili sve, pa i pravila ponašanja. Napravili smo zdrave temelje i s takvim radom smo nastavili raditi i ove godine.

Na turniru su sjajni bili Kalajžić i Uljarević koji igraju na poziciji razigravača, a upravo je ta pozicija deficitarna u našoj seniorskoj vrsti.

- Ne treba im stavljati preveliki teret, treba ih pustiti da rade i čekati ih. Imaju potencijal, a sad je na svima nama odgovornost da im omogućimo kvalitetan razvoj.

Karlo Uljarević komentirao je kako je to izgledalo prije početka natjecanja.

>>Pogledajte kako su dočekani srebrni košarkaši

- Ispratili su nas kao da smo otpisani, govorilo se "valjda će osigurati ostanak u diviziji", ali mi smo im dokazali upravo suprotno. Nakon prve utakmice protiv Francuza, koji su bili jedni od favorita, shvatili smo da se možemo nositi sa svima.

Spomenuo je i nogometaše koji su taman igrali finale SP-a u trenucima kad se košarkaški turnir tek zahuktavao.

- Nogometaši su nam bili dodatni motiv. Vidjeli smo kako su ih ljudi dočekali pa smo i mi razmišljali o tome kako bi bilo lijepo da jednog dana i mi nešto napravimo takvo za svoju Hrvatsku pa da i nas tako dočekaju.

>>A što su još rekli Uljarević i Rajković, pogledajte u našem videu.

Komentara 1

Avatar Celzijus
Celzijus
17:20 24.07.2018.

Hrvatski košarkaši JESU PRVACI EUROPE, jer izrael nije u Europi i može nastupati samo izvan konkurencije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije