Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUCNJI POPODNE

Vatreni obračun na granici dviju Koreja

graničarska kućica
AFP
29.10.2010.
u 12:48

Vojnici Sjeverne Koreje, iz zasad neutvrđenih razloga, u 17.26 popodne po lokalnom vremenu ispalili su dva hica na južnokorejsku postrojbu s druge strane granice. Južnokorejci su uzvratili.

Incident s upotrebom vatrenog oružja, prvi takav na kopnu od 2006., dogodio se u blizini Hwacheona u istočnoj provinciji Gangwon, stotinjak kilometara sjeveroistočno od Seoula. Prethodne razmjene topničke vatre bile su na moru.

Odnosi dviju polovica zemlje podijeljene nakon Drugog svjetskog rata su najzategnutiji još od primirja 1953., kada je prekinut Korejski rat. U ožujku je Južna Koreja torpedom napala sjevernokorejski ratni brod i potopila ga, pri čemu je 46 mornara izgubilo živote. Sjeverna Koreja nedavno je pozvala Južnu na vojne pregovore, što je Seoul odbio, na što su se u Pyongyangu zarekli da će se osvetiti zbog tog odbijanja.

Dok su glad i loši uvjeti života u Sjevernoj Koreji dodatno pogoršani katastrofalnim poplavama, a Južna Koreja prestala je slati pomoć u hrani i Kina je jedina veza ultraautokratskog režima sa svijetom, u Seoulu se pripremaju za održavanje sastanka na vrhu 20 najrazvijenijih zemalja svijeta, koji bi se trebao održati idući mjesec.

Komentara 53

ST
Stockholm
16:21 29.10.2010.

Hugo iz Kaveza, eto, posebno za tebe: http://jihadimalmo.blogspot.com/ Ugodno vece zelimo!

UK
Ugo Kajvez
21:30 29.10.2010.

29.10.2010. u 20:06h C . Nemoj si trošiti virtualna slova na ovog tipa, već su mu to bezbroj komentatora rekli ... čovjek pati od neke paranoje ...... možda i vidi bijele miševe, tko zna ....

Avatar ferdinand_ni
ferdinand_ni
15:24 29.10.2010.

Kao što se ljevica gleda dvostrukim mjerilima, tako se i desnica gleda dvostrukim mjerilima, pa tako ima \"dobrih\" desničara i \"loših\" desničara. Zašto? Zna se. Ali dobro, to nije tema...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije