Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugašen požar

Vatra na Kornatu progutala travu i raslinje na površini od 160 hektara

kanader
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
15.07.2010.
u 14:24

Vatru nedaleko od mjesta tragične pogibije 12 vatrogasaca, koja se dogodila prije tri godine, gasila su tri protupožarna zrakoplova i 25 ljudi.

KORNATI - U požaru na otoku Kornatu, u uvali Kravljačica, koji je  lokaliziran u 13.42, izgorjeli su trava i nisko raslinje površine oko 160 hektara, izvijestili su iz DUSZ-a.

Napominju i kako su se zračne snage povukle, a zemaljske (oko 25 gasitelja) i dalje aktivno saniraju požarište.

Požar je izbio nedaleko od mjesta tragične pogibije dvanaest vatrogasaca 31. kolovoza 2007. godine.

Kako doznajemo u zapovjedništvu Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije, u 11.50 sati  zaprimljena je dojava o požaru na otvorenom prostoru na otoku Kornatu, gdje je vatra zahvatila travu na površini od 5000 četvornih metara.

U gašenju je sudjelovalo oko 25 ljudi iz Nacionalnog parka Kornati te DVD-a Drniš, kao i protupožarni zrakoplovi: dva kanadera i jedan zračni traktor.

Ključne riječi

Komentara 3

SO
Somelier
15:12 15.07.2010.

Ovo gašenje na Kornatima je najveća glupost i razbacivanje novca na gorivo za kanadere i \"traktore\". Tih par vlati trave što viri iz kamena i bolje da izgori bar će pepeo pognojiti i kasnije bi nikla bujnija trava. Prošle godine sam obišao kornate i uvjerio se da nema smisla gasiti.

OB
-obrisani-
15:29 15.07.2010.

koja korist od gašenja ionako ništ korisnog kameništa

OB
-obrisani-
16:22 15.07.2010.

Slažem se Ne isplati se trošiti toliki novac za gašenje rjetke trave

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije