Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatikan

Papa poziva mlade da se ne daju "ušutkati"

Foto: Reuters
25.03.2018.
u 15:48

Sveti Otac je taj poziv uputio na Trgu svetog Petra na misi na Cvjetnicu - nedjelju prije Uskrsa - u prigodi Svjetskog dana mladih

Papa Franjo je u nedjelju pozvao mlade u čitavom svijetu da se ne daju "ušutkati", dan nakon masovnih prosvjeda mladih protiv vatrenog oružja u Sjedinjenim Državama.

Sveti Otac je taj poziv uputio na Trgu svetog Petra na misi na Cvjetnicu - nedjelju prije Uskrsa - u prigodi Svjetskog dana mladih. "Ušutkavati mlade je napast koja je uvijek bila prisutna", istaknuo je Papa rođen u Argentini. "Ima mnogo načina da se mlade ušutka i učini nevidljivima. Mnogo načina da ih se umrtvi i uspava kako ne bi dizali buku, kako si ne bi postavljali pitanja i preispitivali se".

"Ima mnogo načina da ih se drži pokornima kako ne bi bili aktivni i kako njihovi snovi ne bi bili uzvišeni i kako bi postali prizemne, bijedne i otužne maštarije", istaknuo je. Jorge Bergoglio je podsjetio na Isusove riječi o učenicima koje su nazvali prebučnima i prerevnima: "Ako oni zašute, kamenje će progovoriti".

"Dragi mladi, odluka je na vama", istaknuo je Papa. "Ako drugi šute, ako smo mi, stariji i odgovorni, tako često iskvareni i šutljivi, ako svijet šuti i gubi radost, pitam vas: hoćete li vi vikati? Molim vas, molim vas, odlučite prije nego kamenje progovori". Papa Franjo ipak nije izrijekom spomenuo skupove protiv vatrenog oružja na kojima je u subotu u SAD-u sudjelovalo više od milijun ljudi, pa i velik broj mladih.

Komentara 6

DR
Draš
17:53 25.03.2018.

Papa prolupo,poziva na kulturnu revoluciju kao Mao ,Kinezi se ni danas ne vole prisječati tih "slavnih" dana jada i škrguta zubi kada su mladi preuzeli stvr u svoje ruke.

NE
neboiznadzagreba
15:53 25.03.2018.

Mlad ili star, ako nemaš što pametno za reći, šuti.

RI
Rizlman
16:42 25.03.2018.

Može i ovako: Papa Franjo je u nedjelju pozvao mlade u čitavom svijetu da se ne daju "ušutkati", dan nakon masovnih prosvjeda mladih protiv uvođenja rodne ideologije u Hrvatskoj Sveti Otac je taj poziv uputio na Trgu svetog Petra na misi na Cvjetnicu - nedjelju prije Uskrsa - u prigodi Svjetskog dana mladih. "Ušutkavati mlade je napast koja je uvijek bila prisutna", istaknuo je Papa rođen u Argentini. "Ima mnogo načina da se mlade ušutka i učini nevidljivima. Mnogo načina da ih se umrtvi i uspava kako ne bi dizali buku, kako si ne bi postavljali pitanja i preispitivali se". "Ima mnogo načina da ih se drži pokornima kako ne bi bili aktivni i kako njihovi snovi ne bi bili uzvišeni i kako bi postali prizemne, bijedne i otužne maštarije", istaknuo je. Jorge Bergoglio je podsjetio na Isusove riječi o učenicima koje su nazvali prebučnima i prerevnima: "Ako oni zašute, kamenje će progovoriti". "Dragi mladi, odluka je na vama", istaknuo je Papa. "Ako drugi šute, ako smo mi, stariji i odgovorni, tako često iskvareni i šutljivi, ako svijet šuti i gubi radost, pitam vas: hoćete li vi vikati? Molim vas, molim vas, odlučite prije nego kamenje progovori". Papa Franjo ipak nije izrijekom spomenuo skupove protiv rodne ideologije na kojima je u subotu u Hrvatskoj sudjelovalo više od pedeset tisuća ljudi, pa i velik broj mladih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije