Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nikad nije kasno

Vatikan oprostio grijehe Beatlesima nakon 40 godina

beatles
arhivska fotografija
12.04.2010.
u 16:29

Sveta Stolica smatra da je u slučaju Beatlesa riječ samo o mladićima koji su podlegli lošem utjecaju društva.

Četrdeset godina nakon raspada Beatlesi nisu dobili samo nova reizdanja hitova kojima su žarili i palili svjetskom glazbenom scenom nego i oprost svih grijeha koje su počinili tijekom glazbene karijere! Vatikanski dnevni list Osservatore Romano, poluslužbeno glasilo Svete Stolice, prošloga je tjedna na naslovnoj stranici objavio članak pod naslovom “Sedam godina koje su potresle glazbu” kojim se četvorka iz Liverpoola tretira kao “vrijedan dragulj prekrasnih melodija”.

Nisu bili najgori

Iako im je životni put bio obilježen seksom, drogama i, kako su još donedavno rock and roll nazivali u crkvenim krugovima, blasfemijskom glazbom, Vatikan smatra da je u slučaju Beatlesa riječ samo o mladićima koji su podlegli lošem utjecaju društva.

– Istina, uzimali su droge, živjeli neprimjerenim životom proizašlim iz uspjeha i slave, možda su čak bili sotonisti. Možda nisu bili najbolji primjer mladeži svoga vremena, no svakako nisu bili ni najgori. Njihove predivne melodije promijenile su glazbu, a i danas pružaju užitak slušateljima. Pitanje je kako bi danas izgledao svijet da nije bilo njihovih pjesama – piše u članku koji je u vatikanskom dnevniku objavljen uz suglasnost samog pape Benedikta XVI.

Starr danas: Bog mi je sve

Unatoč razuzdanu stilu života, drogama, hordama obožavateljica koje su Beatlese pratile u stopu, unatoč koketiranju s hinduizmom, vjerojatno je najveći grijeh britanskih glazbenika prema Crkvi tvrdnja Johna Lennona iz 1966. da su Beatlesi veći i od Isusa Krista.

– Kršćanstvo će se smanjiti i nestati, a o tome ne želim raspravljati. Bio sam do sada u pravu, a pokazat će se da sam u pravu o ovom pitanju. Sada smo popularniji od Isusa, a ne znam što će prije nestati, kršćanstvo ili rock and roll – izjavio je Lennon u jednom intervjuu. Nakon samo nekoliko dana Lennon se javno ispričao tvrdeći da su riječi izvađene iz konteksta te da je on jedan od najvećih Isusovih obožavatelja, no Crkva je na njegove izjave vrlo žustro reagirala. Vatikan je Lennonu verbalni ispad oprostio još prije dvije godine, a sada su svim Beatlesima poništeni ostali grijesi načinjeni tijekom karijere. Ringo Starr, bubnjar i uz Paula McCartneya jedini živi član grupe, odavna se vratio kršćanstvu.

– Za mene Bog je sve u životu i to ne skrivam – rekao je

Ključne riječi

Komentara 9

OB
-obrisani-
18:46 13.04.2010.

Otkud Beatlesi... Nisu li u Vatikanu popularniji Bečki dječaci...

FA
fabry
16:33 15.04.2010.

A Ringo Star je rekao da mu se zivo jxbx. za to sto crkva misli. O kakvom oprostu i losem utijecaju prica crkva ...pa imaju vise putra na glave od bilo kog gresnika. Neka prvo ociste prljavstinu u svom dvoristu a onda idu soliti pamet drugima.

NE
nenek666
17:27 12.04.2010.

Smrdljive vatikanske pedofilčine ,koja ste vi moralna vertikala da opraštate Bitilsima.Gorjet če te u paklu,jer če vas mnoga djeca proklet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije