Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga

Vatikan na nogama zbog skupine koja je sklopila pakt sa Sotonom

papa Franjo
Reuters/Pixsell
19.06.2017.
u 08:54

Zbog skupine egzorcista koji štuju vraga pokrenuta je temeljita istrage rekao je glasnogovornik Vatikana

Radi se o grupi egzorcista, poznatoj kao Heralds of the Gospel. Vjeruju da je njihov bivši vođa dr. Plinio Correa de Oliveira, koji je umro 1995. godine, u bliskom kontaktu sa Sotonom s kojim je sklopio sporazum zbog smrti pape Franje.

Vatikan je istragu pokrenuo nakon što je pregledana snimka na kojoj članovi grupe navodno razgovaraju s vragom. João Scognamiglio Clá Dias, počasni kanon papinske bazilike Sv. Marije Velike također se nalazi u isječku.

U toj snimci članovi prepričavaju razgovor s vragom. Spomnje se Plinio kao netko tko može upravljati klimatskim promjenama. Vrag predviđa i da će se meteorit srušiti u Atlantski ocean i da će nestati Sjeverna Amerika. 

U jednom trenutku, kako prepričavaju članovi grupe,  vrag kaže: "Vatikan, on je moj... Papa radi sve što želim, on je glup. Sluša me u svemu, čini sve što ja hoću. On je moj sluga...", prepričava jedna članica. 

Vrag u snimci, kako čitaju članovi, predviđa da će papa umrijeti, a zamijenit će ga Dias.

I druge snimke koje su uklonjene s interneta navodno pokazuju da egzorcizme izvode pomoću neovlaštenih tehnika.

Inače, Dias koji je zamijenio Plinia podnio je ostavku sa svog položaja dok istraga ne završi, piše Daily Mail

Komentara 19

Avatar raco
raco
09:41 19.06.2017.

"Vatikan na nogama zbog skupine koja je sklopila pakt sa Sotonom." jel treba ovo uopće komentirati? Večernji list bi trebao ipak biti malo ozbiljniji.

Avatar istovari
istovari
12:22 19.06.2017.

"Vatikan na nogama zbog skupine koja je sklopila pakt sa Sotonom." .... jel istina da je rogat i da je papkar?

SM
SmellsLikeŠit
12:02 19.06.2017.

Hvala Bogu pa sam agnostik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije