Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sad i u Hrvatskoj

Kako poduzetnici diljem svijeta štite svoje investicije? Evo ovako...

Posao
Foto: Promo
1/4
17.09.2018.
u 11:16

Istraživanje na 2.100 malih poduzetnika iz 14 zemalja u Sjevernoj Americi, Južnoj Americi, Aziji i Europi pokazalo je da većina želi kupovati osiguranje online.

Obrtnici i mali poduzetnici u Hrvatskoj respektabilna su gospodarska sila, no sami stoje iza svog poslovanja i svaki gubitak skupo plaćaju. Uz sve tržišne rizike kojima su u svom svakodnevnom poslovanju izloženi, požar, eksplozija, udar groma, oluja, tuča, razbojstvo ili čak udar zračne letjelice, vozila ili stroja može nanijeti veliku financijsku štetu njihovoj imovini. Stoga je važno prepoznati specifične rizike kojima su izloženi i na vrijeme reagirati u svrhu prevencije i zaštite. ... Sve su to prijetnje od kojih strahuje svaki poduzetnik ili obrtnik. 

Foto: Promo

Poduzetnici žele kupovati osiguranje online

Osiguranje imovine dobra je odluka svakog poduzetnika koji želi spriječiti neželjene posljedice određene štete. Osiguravajuće kuće zbog toga traže načine kako bi što jednostavnije ponudile svoje usluge i kompanijama pružile potrebnu zaštitu. Istraživanje koje je lani proveo PwC na 2.100 malih poduzetnika iz 14 zemalja u Sjevernoj Americi, Južnoj Americi, Aziji i Europi pokazalo je da većina želi kupovati osiguranje online.

Jednostavnost ugovaranja osiguranja imovine online poduzetnicima i obrtnicima štedi dragocjeno vrijeme, a na taj način mogu odabrati i pokrića koja im trebaju te odmah izračunati cijenu premije osiguranja. Isto tako postoji mogućnost savjetovanja sa savjetnicima osiguravajućih kuća. 

Otvoren prvi web shop za osiguranje imovine obrtnika i poduzetnika

Prepoznalo je to UNIQA osiguranje koje je prvo u Hrvatskoj obrtnicima i poduzetnicima ponudilo online osiguranje imovine. Na web shopu poduzeća i obrti, koji djelatnost obavljaju u poslovnim prostorima površine do 250 m2, mogu odabrati neki od ponuđenih poslovnih paketa, uz čak 15 posto popusta do kraja 2018. godine.

Osim izravne materijalne štete koja se trenutačno može procijeniti, šteta zbog privremenog prekida poslovanja mogla bi biti mnogo veća. Stoga polica osiguranja može pomoći u saniranju jer gubici znaju biti toliko veliki da ih poduzetnici sami ne mogu sanirati. Moguće je osigurati tvrtku čak i od odgovornosti prema zaposlenicima.

Što se nudi za zaštitu poslovanja?

Poslovni paket UNIQA osiguranja nudi osiguranje poslovnog prostora, opreme i zaliha, a u osnovnim pokrićima su: požar, eksplozija, udar groma, oluja, tuča, izljev vode, provalna krađa ili razbojstvo, udar zračne letjelice, vozila ili stroja u objekt. Dodatna pokrića koja se mogu ugovoriti su indirektni udar groma, osiguranje stvari vlasnika i zaposlenika, osiguranje reklama i natpisa, lom stakla, poplave, bujice i visoke vode te odgovornost. prema trećima i zaposlenicima.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije