Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUPNJA U krizi velika pakiranja kakva nude centri postala veliki problem

Varaždinci traže više mesnica i manjih trgovina

06.03.2009.
u 16:35

– Dobro bi nam došlo još manjih trgovina po Varaždinu. Sve se svodi na trgovačke centre. Jesu nešto jeftiniji, ali imaju i nedostataka. Uglavnom su na rubu grada, pa nisu dostupni onima koji nemaju automobil, poput nas. Osim toga, nude robu u velikim pakovanjima. Često trebam 20 ili 30 dekagrama krmenadli, a u centru je teško je naći pakiranje ispod kilograma. Ako pronađem 70 dekagrama, sretna sam – rekla je Marija Horvat iz Varaždina.

U kupnju, kaže, mora ići u velike centre i ovisna je o prijevozu, to jest o zetu Stjepanu, koji ih posjećuje i ponekad preveze. Tržnica joj je također daleko, a malih je trgovina i mesnica, kaže, sve manje.

Inicijativa vijećnika
O toj problematici bilo je govora i na aktualnom satu na sjednici Gradskoga vijeća. Vijećnik Dražen Jagić upitao je ispituje li se trebaju li prodavaonice u gradu i postoji li plan otvaranja prodavaonica. Najviše su, kaže, potrebne mesnice. Stariji ljudi ne bi trebali kupovati više no što im je potrebno i opterećivati si kućni budžet, obrazlaže vijećnik.

Gradovi ne odlučuju
Odgovor je dobio od Željke Lukačević Dominko, pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo. Zakon, kaže, ne dopušta gradovima da drugima određuju vrstu trgovačke djelatnosti. - Provođenje istraživanja ne bi pomoglo. Grad jedino može utvrditi namjenu svojih lokala. Vlasnici privatnih lokala mogu sami odlučiti što će se u njima prodavati ili ih ostaviti prazne – kaže Željka Dominko i dodaje da bi se utjecati moglo samo poticajima za pojedine djelatnosti.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije