Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REKONSTRUKCIJA VLADE

Vanja Udovičić vaterpolo kapicu mijenja za ministarsku fotelju

vanja udovičić
Davor Puklavec/PIXSELL
30.08.2013.
u 16:39

U Vladi Srbije više neće biti Mlađana Dinkića i njegovih Ujedinjenih regiona Srbije

U Parlamentu Srbije danas se odlučuje o povjerenju novoj Vladi koju su predložile stranke vladajuće koalicije. Do temeljite rekonstrukcije Vlade došlo je na zahtjev prvog potpredsjednika Vlade Srbije i predsjednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića koji je danas po mišljenju svih zapravo najmoćniji čovjek kod naših istočnih susjeda. Slijedom toga srbijanski Parlament je konstatirao ostavke devet ministara i to prosvjete Žarka Obradovića, obrane Aleksandra Vučića, prometa Milutina Mrkonjića, financija i gospodarstva Mlađana Dinkića, regionalnog razvoja Verice Kalanović, potpredsjednice zadužene za eurointegracije Suzane Grubješić, kulture Bratislava Petkovića, poljoprivrede Gorana Kneževića i sporta Alise Marić.

U međuvremenu poznata su i sva imena koja bi od danas trebala i službeno postati ministri u novoj Vladi Srbije koja će imati čak 22 ministarstva. Premijer ostaje i dalje Ivica Dačić koji će obnašati i dužnost ministra unutrašnjih poslova. U Vladi Srbije više neće biti Mlađana Dinkića i njegovih Ujedinjenih regiona Srbije ali će zato imati i nekoliko novih imena koja su iznenađenje svih. Prije svih to je jedan od najboljih vaterpolista svijeta Vanja Udovičić, koji je uz reprezentaciju Srbije igrao i za Partizan i zagrebačku Mladost, preuzet će ministarstvo sporta.

Ministar kulture će postati Ivan Tasovac, inače direktor beogradske filharmonije. Ministar obrane postaje Nebojša Rodić koji će u tu fotelju zasjesti iz fotelje direktora BIA (Sigurnosno informativna agencija). Radi se o osobi od velikog povjerenja Vučića koji je u prošlo sazivu bio i ministar obrane.

Ministar financija postaje 29-godišnji Lazar Krstić koji je 2007. diplomirao na prestižnom američkom sveučilištu Yale matematiku, ekonomiju, političke znanosti i etiku. Njegov zadatak bit će da provede financijske reforme, uvede reda i izvede Srbiju iz crvenoga. U novoj Vladi su, između ostalih, i Velimir Ilić, Rasim Ljajić ali i ministri bez portfelja Sulejman Ugljanin i Aleksandar Vulin. Vulin bi prema najavama trebao biti zadužen za rješavanje pitanja Kosova.

>> \'Srpski Linić\' ima 29 godina, završio je Yale i zovu ga mesija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije