Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENA NA ČELU

Sanaderova tužiteljica nova je šefica USKOK-a

Vanja Marušić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/5
02.11.2018.
u 18:03

Vanja Marušić je od siječnja 2015. godine do današnjeg imenovanja obnašala dužnost županijske državne odvjetnice u Rijeci

Vanja Marušić nova je ravnateljica USKOK-a, priopćeno je iz DORH-a. Na tu ju je funkciju imenovao Dražen Jelenić, glavni državni odvjetnik, a izabrana je na mandat od četiri godine. Na dužnost stupa 19. studenog, a posljednje tri godine bila je šefica Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci. 

Široj javnosti postala je poznata jer je s Tamarom Laptoš, dosadašnjom ravnateljicom USKOK-a bila tužiteljica na prvom suđenju Ivi Sanaderu za afere Ina MOL  i Hypo. U tom postupku Sanader je bio pravomoćno osuđen na osam i pol godina zatvora no tu je presudu u srpnju 2015. ukinuo Ustavni sud. Vanja Marušić zastupa optužbu i na ponovljenom suđenju Sanaderu za aferu Ina MOL no to će se sada vjerojatno promijeniti, jer će obzirom na njezinu novu dužnost predmet u rad vjerojatno dobiti neki drugi tužitelj ili tužiteljica.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Tamara Laptoš, dosadašnja ravnateljica USKOK-a obnašat će funkciju jedne od zamjenica glavnog državnog odvjetnika, što je bila i do sada. Ona je na funkciju ravnateljice USKOK-a bila imenovana 2014., a zadnjih pola godine bila je v.d. Među kandidatima za novu ravnateljicu USKOKa osim Tamare Laptoš i Vanje Marušić bila je i Sajonara Čulina, šefica riječkog odjela USKOK-a koja se također bila javila na natječaj. 

Video - Martina Dalić predstavila svoju knjigu

Ključne riječi

Komentara 50

LU
lunar777
18:51 02.11.2018.

To je ona koja je odgovorna za traljav proces protiv Sanadera i ona koja štiti SDPov kriminal u Rijeci.... Uglavnom UDBA jaše i dalje...

MO
mobitel20
18:47 02.11.2018.

Vanja...naravno. Tamo nema Antea, Josipa, Marija...jugonacionalisticki okupatori.

KR
kruti
18:47 02.11.2018.

još jedan jugo-udbaški kadar iz najvećeg bastiona hrvatstva-reke!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije