Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA ČELU NAJVEĆEG PROJEKTA

Vanđelić prijavio 19,2 milijuna kuna imovine: Ima dva stana, pet traktora, frezu...

Foto: PIXSELL
1/8
13.11.2020.
u 20:42

Obnova Zagreba i ostalih mjesta stradalih u potresu počet će na ljeto

Krajem proljeća projektiranje, istražni radovi, uklanjanje određenih objekata, a prije ljeta radovi na konstrukcijskoj obnovi, ovisno o tome je li nešto kulturno dobro i kakva je odluka vlasnika – konkretne termine konačne sanacije Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije od potresa dao je privremeni ravnatelj Fonda za obnovu Damir Vanđelić, koji je predstavio tijelo na čijem je čelu, a i svoju imovinsku karticu, koju Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa nije bio dužan dati jer funkcija privremenog ravnatelja Fonda nije obuhvaćena Zakonom o sprječavanju sukoba interesa.

Okvirna procjena vrijednosti njegovih stanova, pokretnina, OPG-a, dionica i gotovine na banci jest 19,2 milijuna kuna, a podastro je Vanđelić i konkretan popis svoje imovine. Od nekretnina posjeduje stan u Rovinju s dva pripadajuća parkirališna mjesta, sve zajedno veličine 133 četvorna metra i vrijedno 2,2 milijuna kuna. Ima ondje i tri garažna mjesta, a jedno ima i u Zagrebu, gdje također posjeduje stan od 90 kvadrata, vrijednosti 1,5 milijuna kuna. Ima 127.806 četvornih metara zemlje, koja je procijenjena na nešto manje od tri milijuna kuna, a zakupljuje i dva zemljišta od Republike Hrvatske, jedno do 2060., drugo do 2063., te jedno do 2031. od Općine Bale.

>> VIDEO Predstavljen Fond za obnovu Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije

Do 2021. gotovo 29 tisuća četvornih metara koristit će i za pašarenje. Parcele su to na kojima OPG Damir Vanđelić proizvodi, među ostalim, maslinovo ulje, rakije, likere, med te lavandu, a za to mu trebaju i razni poljoprivredni strojevi i vozila. Pobrojio je privremeni ravnatelj Fonda za obnovu i njih, pa je otkrio da ima pet traktora, teretna i gospodarska vozila, frezu, drljaču, postrojenja za preradu i obradu ulja, dvije mobilne kućice, Touareg ... sve skupa vrijedno 3,7 milijuna kuna.

Na računu na banci Vanđelić ima nešto više od pola milijuna kuna, dok u dionicama ima 1,7 milijun. Plaća leasing za vozila, a mora otplatiti i 2,4 milijuna kuna stambenih kredita. Upravo se njega, podsjetimo, spominjalo kao mogućeg HDZova kandidata za gradonačelnika Zagreba, a on je jučer nagađanja odbacio kazavši kako mu je “Fond prioritet”. Rekao je i da nije član nijedne stranke, a neće ni biti jer “nijedna ne odgovara potpuno njegovim razmišljanjima”. 

1/30

Komentara 42

UV
uvijekje
23:46 13.11.2020.

privatizacija će biti mala bebe za ovu pljačku, čim su milijarde u pitanju kradezeovcima su oči širom otvorene...

Avatar nosac
nosac
00:06 14.11.2020.

borg je pokrao samo milijardu, na obnovi zagreba će se zamračiti minimanno 10 milijardi jer cijela obnova je procijenjana na 70 milijardi, ovo je pravo vrijeme za učlaniti se u hdz da se nakradete....

ZA
zagabria5
21:52 13.11.2020.

Ne znam koje tosposobnosti domaći političari imaju da se tako obogate, to ne uspijava ni u Americi. Neka nam otkriju tajnu da i mi zaradimo milijune. I to sve od plaće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije