Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEODGOVORNI POJEDINCI

Pojavila se snimka kako vandali uništavaju nove romobile u Vinkovcima; gradonačelnik: Radi se o novcu svih nas

Foto: Privatni arhiv/Grad Vinkovci
1/4
25.04.2022.
u 13:59

Poznati su i slučajevi kako su romobili stavljani u prtljažnike automobila i odvoženi u obližnja sela

Prije nekoliko dana čelnici Grada Vinkovaca predstavili su sustav javnih Bolt romobila ističući kako je grad na Bosutu četvrti grad u Hrvatskoj koji se može pohvaliti ovakvom ponudom.

Na 14 lokacija širom grada postavljeno je 150 romobila koje građani mogu koristiti u bilo koje doba dana. Međutim, samo nekoliko dana kasnije Vinkovčani svjedoče ružnim scenama na kojima neodgovorni pojedinci uništavaju postavljene romobile. Tako se između ostaloga na društvenim mrežama pojavila video snimka kako dvojica mladića, kojima se lice ne vidi, s mosta jedan od romobila bacaju s mosta u Bosut.

Treći to sve vrijeme snima. Poznati su i slučajevi kako su romobili stavljani u prtljažnike automobila i odvoženi u obližnja sela. Kako god iznimno ružne stvari od dijela neodgovornih građana koji uništavaju javnu uslugu koja treba biti dodatni sadržaj u gradu ali i svima od pomoći.

- Jako mi je žao što se takve stvari događaju. Uveli smo tu uslugu sa željom da donesemo novi sadržaj u grad, a onda se pojave neodgovorni pojedinci koji to uništavaju. Ako netko ne želi koristiti romobile sve u redu, nitko ih ne tjera, ali neka ih ne uništavaju, bacaju u rijeku i kidaju. Ima puno onih koji se žele voziti romobilima. Uostalom, radi se o novcu svih nas – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić pozivajući sugrađane da se odgovornije ponašaju prema gradskoj imovini bez obzira je li riječ o romobilima, klupama za sjedenje, parkovima… 

Ponovio je kako je sustav Bolt romobila odlična stvar te da Vinkovci i na taj način definitivno idu u korak sa svjetskim trendovima i gradovima. Dodao je kako je prednost što se romobil može uzeti u centru grada i poslije vožnje ga ostaviti na nekom drugom mjestu te se njime brzo i lako prevesti na željenu lokaciju bez obzira na prometnu gužvu.

>> VIDEO Tommy (3) zaljubljen je u traktore: "Prvi put se u njemu vozio kad je bio star samo dva dana, a svako jutro obilazi kokoši i krave! Obožava životinje"

Ključne riječi

Komentara 30

Avatar CHOW
CHOW
14:37 25.04.2022.

Budućnost Hrvatske

ST
stefj
14:50 25.04.2022.

Bolesnici...

SV
Sveznadar
14:46 25.04.2022.

To triba romobilom po škini, dok ne počnu pucati kosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije