Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljeto se ne da

Vakula prognozira topli tjedan. Hoće li i vikend biti takav?

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
09.09.2018.
u 22:58

Bit će i vrućih dana, kako na kopnu, tako i uz more koje će grijati kupače sa 22 do 26 Celzijevih stupnjeva

Premda pretežno sunčano i iznadprosječno toplo vrijeme u novome tjednu vjerojatno u većini Hrvatske neće biti rekordno toplo za to doba godine, neće biti ni odviše daleko od njega, prognozira Zoran Vakula.

Nadolazeći tjedan biti po volji većine, barem do srijede, kada će i biometeorološke prilike u Hrvatskoj i okolici biti povoljne. 

U drugoj polovici tjedna, prognozira Vakula, povećat će se vjerojatnost zamjetnijeg pada tlaka i južine zbog približavanja novih frontalnih poremećaja. 

To polako prelazi u naviku pa se za sljedeći vikend, najvjerojatnije već potkraj petka i u subotu mogu očekivati mjestimični pljuskovi i grmljavina, koje će pratiti i manji pad temperature.

No sljedećih dana možemo zato računati na temperature iznad uobičajenih za ovo doba godine. Bit će i vrućih dana, kako na kopnu, tako i uz more koje će grijati kupače sa 22 do 26 Celzijevih stupnjeva. kao usred ljeta.

Dosadašnji dio rujna uglavnom je za stupanj do dva topliji od prosjeka, a do sljedećeg će vikenda bit će i topliji. 

Dugoročnije prognoze, za treći i četvrti tjedan rujna, ne upućuju na povećanu vjerojatnost dugotrajnijeg znatnijeg zahladnjenja, već sada se može gotovo pa tvrditi kako će i rujan biti još jedan iznadprosječno topao mjesec ove ionako tople godine.

 

>> Pogledajte kako su Imoćani odahnuli: vodostaj rijeke Vrljike raste

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije