Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svega pomalo

Vakula najavio kakvo nas vrijeme čeka idućih dana, nekima neće baš biti ugodno

vrijeme
PIXSELL
06.06.2020.
u 22:13

U prvoj polovini idućeg tjedna u unutrašnjosti promjenljivo i nestabilno s kišom, u ponedjeljak i srijedu ponegdje vjerojatno i obilnijim pljuskovima

Nije sigurno, ali je prilično vjerojatno da se i sljedećih tjedan dana nastavlja promjenjivo razdoblje, u kojem ni na kopnu, ni na moru neće biti velikih promjena tlaka. No, mnogima bi i dalje mogla biti "tlaka" zbog na Jadranu prevladajućeg juga, na kopnu pak jugozapadnjaka. Uz takvo biometeorološko stanje ne baš idealno, vrijeme će i dalje biti nestabilno, za aktivnosti na otvorenome diljem Hrvatske ne sasvim povoljno, piše glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

"Vjerojatno neće biti ni velikih promjena u temperaturi zraka, koja u većini Hrvatske neće jako odstupati od prosječne za prvu polovicu lipnja. No, i bez vrućine, nekima bi moglo biti neugodne sparine, osobito na kopnu, gdje je i vjerojatnija nego na Jadranu svakodnevna gdje koja kišna kap, a ne smije se isključiti ni povremeni mjestimični kišni "slap", kakav se u sjevernijim hrvatskim krajevima mogao vidjeti i u srijedu, u južnijima u petak, dodaje Vakula.

I u sljedećem tjednu promjenjivo

"U prvoj polovini idućeg tjedna u unutrašnjosti promjenljivo i nestabilno s kišom, u ponedjeljak i srijedu ponegdje vjerojatno i obilnijim pljuskovima. Vjetar uglavnom slab, a temperatura zraka u manjem padu. 

Video: Tuča u Zapruđu



I na Jadranu promjenjovo, mjestimice s kišom, u ponedjeljak i srijedu ponegdje možda i izraženijim pljuskovima. Puhat će umjereno, u ponedjeljak i jako jugo, a u srijedu zapadnjak i jugozapadnjak", prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije