Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIOPĆENJE DORH-A

UZNEMIRUJUĆI VIDEO Podignuta optužnica: 'Pokraj Brača su veslom zatukli vepra i oderali mu kožu'

Večernji list
02.10.2020.
u 11:45

Divlje životinje često pokušavaju preplivati kanal između Brača i Splita, a sve s ciljem pronalaska resursa za život.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je 14. rujna, nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1986. i 1953.) zbog počinjenja kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja.

Radi se naime o monstruoznom činu za koji je javnost doznala nakon što je Večernji list objavio snimku spomenutog dvojca koji je nasred mora divljoj svinji svezao omču i zatim je zatukao veslom do smrti. Nakon toga sa životinje su oderali kožu, a meso prodali za nešto manje od 3.000 kuna.

Divlja svinja, kako je to uobičajeno, krenula je plivati, pretpostavlja se, s otoka Brača - vjerojatno zbog suša, vrućine i nedostatka vode i hrane. Divlje životinje često pokušavaju preplivati kanal između Brača i Splita, a sve s ciljem pronalaska resursa za život. 

"Okrivljenicima se stavlja na teret da su u jutarnjim satima 22. srpnja 2020., vozeći se brodom u akvatoriju u neposrednoj blizini jednog srednjodalmatinskog otoka uočili divlju svinju kako pliva, pa su zajednički i dogovorno bez ikakvog razloga oko vrata joj vezali omču i privezali je za brod svjesni da joj time mogu izazvati patnju i smrt. Osnovano se sumnja da su dolaskom na obalu divljoj svinji, koja je zbog opisanog postupanja uginula, pustili krv i oderali je te meso razdijelili, i nepripadno se okoristili za iznos od 2.800,00 kuna", stoji u priopćenju DORH-a.

Ključne riječi

Komentara 5

LA
Laufer
13:26 02.10.2020.

Ljudi su najokrutnije životinje.

Avatar ПредседникЧетничкеОмладине
ПредседникЧетничкеОмладине
13:45 02.10.2020.

Vepra nema ko da osveti...

DF
Dragan Filipović
13:27 02.10.2020.

Podignuta optužnica... a ima li optužnice za Škabrnju.... pa sve do Vukovara i nazad...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije