Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINASTIJA MUSSOLINI

Uzlet Gaja Julija Cezara Mussolinija

Gaj Julije Cezar Mussolini
10.04.2019.
u 15:34

Nakon Duceove unuke u Europski parlament sprema se i njegov praunuk zanimljiva imena

Alessandra Mussolini (56), unuka fašističkog diktatora Benita Mussolinija, zastupnica je u Europarlamentu, a sada se na euroizborima kandidira i Duceov praunuk Caio Giulio Cesare (Gaj Julije Cezar) Mussolini (50). Dvoje Mussolinija potomci su dvojice Duceovih sinova.

Alessandra je kći Romana (četvrto Duceovo dijete) i Anne Marije Scicolone, sestre glumice Sophije Loren. Romano Mussolini bio je pijanist, glazbenik. Caio Giulio Cesare (inače ime čuvenog rimskog imperatora i diktatora, pa ako sinu dadete takvo ime…) unuk je drugog Duceova sina, Vittorija, koji je bio filmski producent i scenarist te je imao i pseudonim Tito Silvio Mursino. Vittorio Mussolini imao je sina Guida Mussolinija, čiji je sin Caio Giulio Cesare.

“Izmijeniti sve u Europi”

– Svi žele staviti Mussolinija na glasački listić – rekao je taj 50-godišnjak, bivši podmornički časnik koji danas vodi tvrtku baziranu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Priznaje da se nikada nije bavio politikom, ali uvjerava da “diše” politiku cijeli svoj život.

Mussolinijeva praunuka Caia Giulia Cesarea je na svojim listama kandidirala desničarska stranka Talijanska braća (Fratelli d’Italia) čelnice Giorgie Meloni. Tu se stranku može svrstati među neofašističke, ali s blažim naznakama, odnosno ne vidi se da bi htjela uvesti diktatorski režim, ali kao krajolik izabran za snimanje predizbornog videa za Duceova praunuka izabran je tzv. Kvadratni kolosej, odnosno zgrada sagrađena između 1938. i 1940. u rimskoj četvrti EUR gdje je trebala biti svjetska izložba 1942. Taj snimak postavljen je na Facebooku. Ta zgrada, kao i one sagrađene kraj nje, simbol su Mussolinijeve arhitekture i njegova 20-godišnjeg vladanja.

U Strasbourgu ću “braniti nacionalni interes u svim svojim potezima i glasanjima”, rekao je Mussolini, u skladu s ultra-suverenističkim stajalištima Talijanske braće.

Meloni kaže da se ponosi što je čovjek koji nosi ime starorimskog imperatora na izbornoj listi njezine stranke i dodaje da njegov kurikul govori o tome kakav on jest profesionalac, vojnik i patriot. A Caio Giulio Cesare Mussolini, rođen u Argentini, više je godina bio izvan Italije nego u njoj, te kaže da mu je čast što je kandidat stranke Talijanska braća u kojoj su “patrioti kao i ja”.

– Uz njegov prilog, spremni smo izmijeniti sve u Europi – naglašava Meloni. No, nisu promijenili ikonografiju fašističkog režima. Caio Giulio Cesare je, dakle, rođen u Argentini te je od 1978. do 1986. živio u Venezueli. Nakon karijere podmorničkog časnika u talijanskoj vojnoj mornarici Mussolinijev praunuk bio je menadžer u tvrtki Oto Melara (koja je u sastavu državne tvrtke Finmeccanica), a posljednjih 12 godina živi u Abu Dhabiju gdje radi za talijansku tvrtku Drass koja proizvodi male podmornice i hiperbarične komore.

“Ne blatite mi djeda”

Alessandra Mussolini bila je više puta talijanska parlamentarka, a sada je u Europarlamentu. Njezina sestra Rachele je vijećnica u Rimu gdje je izabrana na listi desničarke Meloni. Sada u politiku ulazi Duceov praunuk kojem su roditelji dodijelili ime rimskog imperatora.

Posljednjih dana došlo je do razmjene poruka na Twitteru između Alessandre i američkog glumca Jima Carreya, koji se bavi i karikaturom pa je nacrtao Benita Mussolinija i njegovu ljubavnicu Clarettu Petacci kako su bili i obješeni u Milanu, za noge i s glavama prema dolje. Alessandra zamjera Carreyu što blati njezina djeda, a američki komičar joj je odgovorio da okrene karikaturu pa će njezin djed izgledati kao da skače od sreće.

Most predao kandidacijske liste

Ključne riječi

Komentara 6

FR
franjo
17:51 10.04.2019.

Neki su Tita i Tuđmana zvali diktatorom .

ZI
zip123
19:50 10.04.2019.

Povijest se ponavlja.Niti jedan od njih nije slavno zavrsio.

Avatar whitesox
whitesox
16:00 10.04.2019.

jedan završio od noževa a drugi streljan!Ne čeka ga sjajna budućnost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije