Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV

Brumnić nakon isključenja iz SDP-a: Grbin sve ovo radi zbog skrivanja vlastite nesposobnosti

Zvane Brumnić
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/6
30.07.2021.
u 10:11

SDP više nije ono što je bio nekada. To je sukus problema, ustvrdio je Brumnić

SDP je iz stranke isključio nekoliko tisuća članova, a odluku su donijeli povjerenici 45 dana nakon raspuštanja zagrebačke organizacije. Zvane Brumnić, jedan od isključenih, komentira u emisiji Večernjeg lista takvu odluku. 

– Predsjednik stranke nazvao me je i rekao da više nisam član, ali nismo dobili formalnu obavijest – kazao je te dodao kako je prvu informaciju o mogućem isključenju dobio od jedne novinarke. 

S Peđom Grbinom, kaže, kratko je razgovarao.

– Rekao je da me više nisu evidentirali i da nisam član. U konačnici je završio razgovor riječima: "Znaš da je to politička odluka", kazao je te dodao: – Članstvo u SDP-u prestaje nakon 23 godine odlukom jednog čovjeka koji ne zna kamo vodi stranku i na neki način ovo sve što radi, radi zbog skrivanja vlastite nesposobnosti da radi ono što bi trebao raditi. 

Naveo je kako su sukobi frakcija u SDP-u uvijek postojali.

– Različiti ljudi, razmišljanja, ali sve nas je vezivala slična ideja razvoja društva. Meni je žao što je sadašnje vodstvo izabralo put diktature. Došli smo do toga da rukovodstvo bira članstvo – kazao je. 

– Meni je strašno žao što je SDP u ovom trenutku došao na raskrižje i što je odabrao ovakav put, mislim da nije dobar – naveo je te na pitanje misli li da je odluka o isključenju odluka jednog čovjeka, odnosno Peđe Grbina, potvrdno je odgovorio. 

– Da, njega i njegovih suflera. Oni snose odgovornost za to što se stranci događa – navodi. Kritizirao je i političke odluke Predsjedništva.

– Ono što me najviše boli jest Grad Zagreb. Donesena je politička odluka prvo raspuštanjem tijela gradske organizacije – naveo je te dodao kako su na izborima sastavili liste s njima odanim ljudima, dok druge nisu ni pozvali u kampanju. 

– Nekoliko dana prije odluke o raspuštanju, nakon koje je trebalo biti bolje, SDP je po anketama u Gradu Zagrebu bio na 18,8 posto, a tadašnji kandidat bio je na nekih 9 posto. Nakon odluka završili smo na 8 posto, kao stranka i kao kandidat u Zagrebu, što pokazuje da su građani honorirali njegove političke odluke negativno – objašnjava. 

Posljedice odluke, kaže, ne mogu biti dobre. – Nitko normalan ne može razmišljati tako da s manje ljudi možeš napraviti više posla – navodi te dodaje kako je danas percepcija stranke 30 posto manja od percepcije kada je Bernardić bio na čelu, a Grbin prozivao vodstvo. 

Njegov rejting danas ne postoji. Kao što je kolega Vukas rekao: "Visok je 2,10, ali ga se ne vidi", kazao je Brumnić o Grbinu te otkrio da mu osobno najviše zamjera iznošenje neistine. 

– To je čovjek koji je sposoban sjediti s vama, gledati vas u oči i govoriti neistine. Kad je preuzeo stranku, rekao je da nema revanšizma i izbacivanja, a onda je godinu dana proveo uništavajući sve one koji nisu mislili kao on – kaže Brumnić. 

Povezanost s Davorom Bernardićem

Komentirao je je li odluci o isključenju pridonijela činjenica da je bio blizak Davoru Bernardiću

– Davor Bernardić bio je okruženim mnogim ljudima i pokušao je okupiti i saslušati ljude. Mi smo trošili pola vremena na to ne bismo li se čuli s nekim i ne bismo li doveli SDP do boljitka – kaže.

– Nikad nisam govorio o SDP-u izvan SDP-a, neki su to radili – kazao je osvrćući se na više od 20 godina koje je proveo u stranci. 

Davor Bernardić nije isključen iz stranke, Brumnić očekuje da će se to ipak dogoditi. 

– Što će oni napraviti, to nitko normalan ne može znati. Svi potezi su bez razuma – kazao je te dodao kako smatra da bi njegovo izbacivanja izazvalo još veću medijsku pažnju. 

– SDP više nije ono što je bio nekada. To je sukus problema – ustvrdio je Brumnić te otkrio da je nakon isključenja razgovarao s Bernardićem. Njemu je, kako navodi, također žao što se to dogodilo te ne razumije kamo takva odluka vodi. 

Naveo je kako je žalosno što nakon loših političkih odluka ne odgovaraju oni koji su ih donijeli te kako se nada da će u stranku u budućnosti doći netko pametniji. 

– SDP je potreban hrvatskom društvu, u proteklih 30 godina imao je dobre ideje i pridonio je razvoju društva. Ja se nadam da je ekipa sada svjesna odgovornosti – naveo je te naglasio kako odluka koje donose moraju biti svjesni Predsjedništvo i Odbor. 

Zvane Brumnić zaključno je otkrio i svoje planove za budućnost. – Ja sam izabran u Sabor pod određenim vrijednostima i njih ću zastupati i dalje – kazao je. 

Ključne riječi

Komentara 17

PA
papiribica
10:35 30.07.2021.

Navodno brojni esdepeovci potajno napuštaju SDP i utrpavaju se u Možemo, jer vide da od SDP-a nema ništa. Možemo ipak ima izdašan zagrebački proračun.

Avatar zagorac2
zagorac2
11:03 30.07.2021.

mozda si i u pravu da Grbin nije sposoban ali sad si samo pocni mislit koliko ste vi ostali bili nesposobni kad vam je Grbic isplival kao vas vozd

CG
crna.guja10
10:58 30.07.2021.

Drugovi i drugarice ......brzo u šumu!! Samo što nikad više neće biti "juuriš"......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije