Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Porez na dohodak

Milanović: Spriječit ćemo rast plaća dužnosnika

vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/9
11.12.2014.
u 10:12

Na početku sjednice premijer Zoran Milanović je kazao kako imaju još dvije sjednice Vlade do stupanja na snagu Zakona o porezu na dohodak

Na današnjoj sjednici Vlada je prihvatila prijedlog odluke Smjernice politike državnih potpora za razdoblje 2015. - 2017. te odluci o obvezi rada ureda državne uprave radi provedbe izbora za predsjednika Republike.

 - Potpore su ove godine manje nego u 2013. Ukupno ih je 5, 8 milijardi. Prevladavaju industrije i usluge. Državne potpore 2015-2017 usmjerit će se na male i srednje poduzetnike, istraživanje, razvoj, inovacije, zaštitu okoliša, zapošljavanje, kazao je Igor Rađenović, zamjenik ministra financija.

Na početku sjednice premijer Zoran Milanović je kazao kako imaju još dvije sjednice Vlade do stupanja na snagu Zakona o porezu na dohodak.

 - U sljedeća dva tjedna, prije stupanja na snagu Zakona o porezu na dohodak, donijet ćemo odluku kojom ćemo spriječiti rast plaća dužnosnika, kazao je Milanović.

Ministar uprave Arsen Bauk nakon sjednice Vlade rekao je da će to biti obavljeno na vrijeme i da će to napraviti odlukom Vlade jer za smanjenje osnovica državnim dužnosnincima nije potrebno da ta izmjena ide u saborsku proceduru i prema najavama državni dužnosnici ne bi trebali osjetiti povećanje plaće zbog izmjena zakona o porezu na dohodak, drugim riječima njihove neto plaće ostat će na sadašnjoj razini.

Potvrđen je sporazum između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Srbije o suradnji u zaštiti od prirodnih i drugih katastrofa.

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić kazao je kako su odbijene obje ponude pristigle na temelju obavijesti o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja luke posebne namjene - industrijske luke Podrola - Rakalj.

Prihvaćena je i odluka o obvezi rada ureda državne uprave radi provedbe izbora za Predsjednika Republike Hrvatske.     

Odobrena su i sredstva za podmirenje rate kredita Vrhbosanskoj nadbiskupiji, za podmirenje rate kredita HBOR-a.  

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić rekao je kako je jučer u Ministarstvo došla odluka Europske komisije kojom se odobrava 168,3 milijuna eura (od ukupne vrijednosti investicije od 200 milijuna) za izgradnju 38 kilometara nove dvokolosiječne elektrificirane željezničke pruge od Dugog Sela do Križevaca. Maksimalna brzina vlakova iznosit će 160 km/h, a tijekom radova bit će rekonstruirana i četiri željeznička kolodvora, a vrijeme putovanja na toj dionici smanjit će se za 12 minuta.

Ministar Hajdaš je spomenuo da je ovih 168,3 mmilijuna eura prvi novac koji ćemo dobiti iz EU fondova za razvoj željezničke mreže, a radovi na toj dionici trebali bi početi već na proljeće. Ministar Hajdaš Dončić kaže kako odluku kako u siječnju ili veljači EK odnijeti još jednu odluku o financiranju razvoja hrvatske željezničke mreže, riječ je o dionici između Žabnog i Gradeca. Procjena vrijednosti je 40 milijuna eura, a ministar prometa očekuje da će 85 posto financirati Europska komisija. Ministar Siniša Hajdaš Dončić rekao je kako 2016. očekuje i završetak svih potrebnih priprema za izgradnju dionice od Križevaca do mađarske granice te od Zagreba prema Karlovcu.

>> 'Vlada će morati dići cijenu goriva za 40 lipa ako ne dođe do monetizacije'

Komentara 12

Avatar fotograf
fotograf
10:28 11.12.2014.

Ovo bi netko u 15.stoljeću nazivao dvorskom ludom,samo u apsurdistanu premijerom. Cunami investicija,plan 21,boljitak za sve,nova radna mjesta ili stara matra oni prije lopovi???? 3 godine ovoga biti ce bolje dogodine,dogodili se to idemo dalje,ako je kradeze lopov sto susu ovi,Linić,mercel,sabo,Bandić itd?? Sdp- hdz lijevi i desni lopovi. Ovo je najcrnji humor,Alan Ford.....

RE
rekaosamsve
10:31 11.12.2014.

Bivšoj vlasti mediji su širili slogan strgnuti remen bando lopovska a dsnas vise odgovara banfo lopovska odlazi

PO
poducavamvas
10:19 11.12.2014.

hahaahahha vic mjeseca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije