Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLI I NENARUČENI

Velike gužve na Velesajmu, svi žele Pfizer. Građani negoduju: 'Neka i zaključaju u 20 h, ja ne odlazim!

Red za cijepljenje na Velesajmu
Foto: Karla Firšt
1/13
20.04.2021.
u 13:10

Nekima koji čekaju u redu liječnici su jučer oko 20 sati javili da danas ujutro dođu na Velesajam.

Nakon jučerašnjih gužvi zbog cijepljenja na Velesajmu u Zagrebu, isti prizori ponavljaju se i danas.

Velik broj građana od ranog jutra u redu čeka na cijepljenje Pfizerovim cjepivom, imaju maske, ali ne drže distancu, a mnogi pritom i negoduju. Neki su bacili i oklade hoće li danas, kad je planirano cijepljenje oko 4.500 građana, doći na red.

Mnogi od okupljenih bili su naručeni za cijepljenje i prije 8 sati.

Nekima koji čekaju u redu liječnici su jučer oko 20 sati javili da danas ujutro dođu na Velesajam. Mnogi sumnjaju kako ih liječnici pritom nisu i upisali za cijepljenje.

– Jučer sam navečer doznala da sam danas u 10:25 na redu. Nemam vam što reći, ovo je katastrofa i sramota. Naručeni smo u prekratkim razmacima pa se stvorila gužva. Neki su došli po dva sata ranije misleći da će ranije doći na red. Gužva je, ali bit ću uporna, neka i zaključaju u 20 sati, ja ne odlazim – poručila je Iva Ostrogović.

 

Djelatnici civilne zaštite kazali su kako inače rade do 20 sati, no danas će s obzirom na situaciju sigurno raditi i dulje.

Od liječnika koji u paviljonu cijepe građane doznajemo kako je ogromna gužva, a mnogi su stigli na cijepljenje iako uopće nisu naručeni. Poručili su kako će cijepiti samo naručene.

O svemu su se oglasili i iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ te mole građane da ne dolaze na Zagrebački velesajam ukoliko nisu naručeni za cijepljenje te da ne dolaze prije ugovorenog termina kako bi se izbjeglo stvaranje nepotrebne gužve. Dovoljno je doći 5 minuta prije dogovorenog termina te naglašavaju kako cjepiva ima dovoljno za sve naručene.

Poručuju kako građani koji nisu naručeni za cijepljenje, a dođu na Velesajam, neće biti cijepljeni. Građani se pozivaju preko platforme Cijepise.zravlje.hr ili od liječnika obiteljske medicine i samo će ti građani biti cijepljeni prema rasporedu prijave.

Građani se mole i da održavaju propisani fizički razmak dok čekaju svoj red na cijepljenje. Angažirano je 25 covid-redara i pet pripadnika civilne zaštite po smjeni koji paze na održavanje razmaka, ali još jedom se apelira na odgovornost građana da štite sebe i druge.

Red za cijepljenje na Velesajmu
1/21

Podsjetimo, do sada je na Velesajmu procijepljeno gotovo 19.000, a danas će cjepivo primiti još 4500 osoba. Stručnjaci naglašavaju kako je učinkovito cijepiti se bilo kojim od ponuđenih cjepiva, a danas je na Velesajmu započelo i cijepljenje Pfizerom.

Raspored cijepljenja na Zagrebačkom velesajmu:

Utorak, 20.4., od 8.00 do 19.00 sati

Srijeda, 21.4., od 8.00 do 19.00 sati

Četvrtak, 22.4., od 08.00 do 19.00 sati

Petak, 23.4., od 8.00 do 13.00 sati

Komentara 82

VU
VučedolacHrvat
12:59 20.04.2021.

Namjerno rade gužvu naručili sve u 8 h ujutro a još nisu počeli cijepiti a gužvu su napravili u vrijeme kada je protuzakonito svako javno okupljanje a sve u svrhu propagande kako je kao opća navala na cijepljenje.

MA
majkomila
12:11 20.04.2021.

Ovo izgleda kao da snimaju film o drugom svjetskom ratu gdje su nacisti tjerali određene skupine ljudi u vlakove za logore.

Avatar KORONAŠ
KORONAŠ
11:39 20.04.2021.

U psihologiji poznat fenomen krda. Kad jednom uplašeno krdo krene u stampedo gazi sve pred sobom. Čovječanstvom se manipulira na genijalan način, svaka čast autorima ovoga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije