Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utrka za prvog čovjeka Zagreba

Tomašević planira preustrojiti gradsku upravu: Spajat ćemo urede, oni koji rade svoj posao nemaju se čega bojati

Zagreb: Tomislav Tomašević komentirao izborne rezultate i najavio kampanju za drugi krug
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/11
18.05.2021.
u 12:22

Drugi krug lokalnih izbora održat će se u nedjelju 30. svibnja, a u utrci za Zagreb su Tomislav Tomašević i Miroslav Škoro

Kandidat za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević i kandidati za zamjenicu i zamjenika gradonačelnika Danijela Dolenec i Luka Korlaet održali su konferenciju za novinare. Tomašević je kazao da će ići u preustroj gradske uprave te da više neće biti 27 gradskih ureda. Kazao je da će s SDP-om pregovori početi tek nakon drugog kruga izbora. Naglasio je da će voditi i dalje pozitivnu kampanju i baviti se gradskim problemima. 

"Hvala svi Zagrepčankama i Zagrepčanima! Bez obzira na to što prednost izgleda golema, mi ćemo dati sve od sebe u drugom krugu. Fokusirat ćemo se na razne teme, ići ćemo po kvartovima, razgovarat ćemo s ljudima o problemima Osvojili smo 23 od 47 mandata u Skupštini. Za većinu će dugoročno biti potrebno 25. Očekujem da ćemo to imati. Čestitam svim kandidatima za Skupštinu. Očekujem stabilnu većinu sa strankama od centra prema lijevo. To je zapravo jedino SDP. Očekujemo da ćemo se s njima dogovoriti. Bez nas se neće moći donijeti ni jedna odluka, no tražit ćemo konsenzus sa svima", kazao je Tomašević. Zahvalio je svima koji su mu dali podršku za drugi krug, kao i SDP-ovu Jošku Klisoviću.

"Pozivam i druge birače da iziđu za dva tjedna. Bez obzira na veliku prednost, nama je svaki glas ključan jer nam je potreban legitimitet za sve promjene", kazao je Tomašević.

"Razgovarat ćemo s SDP-om. Bit će dosta podmetanja ovih dana. Čuo sam se s Klisovićem, razgovore ćemo početi nakon drugog kruga izbora", kazao je Tomašević.

Mandati sadašnjih pročelnika

"Demokratska praksa to govori. Plenković je od direktora javnih poduzeća zatražio mandate. Naše je pravo da tražimo izvješća o njihovu radu. Naše je pravo da imenujemo nove pročelnike na temelju javnog natječaja i nove direktore u Holdingu. Idemo u preustroj gradske uprave. Nisam još vidio grad koji ima 27 gradskih ureda. Spajat ćemo urede. Nećemo ništa raditi što je financijski neodgovorno za grad. Oni koji rade svoj posao nemaju se čega bojati", kazao je. 

"Javni su natječaji za pročelnike po zakonu nužni. Mi ne želimo fejkat javne natječaje. Nijednoj osobi nismo obećali da će biti pročelnik", kazao je. 

"Nismo se bavili drugim kandidatima tijekom kampanje. Iz te perspektive bavit ćemo se gradskim problemima, vodit ćemo kampanju pozitivno, a očito će naš protukandidat voditi kampanju koja se temelji na strahu", rekao je o kampanji za drugi krug.

"Ništa ne očekujem od HDZ-a, s njima nećemo ići u formiranje većine, ali ćemo tražiti konsenzus sa svima", kazao je. 

Napad Škore u izbornoj noći

"Mislim da je to taktika koja u Zagrebu ne prolazi i neće proći, to demoniziranje suparnika, mi se time nećemo baviti. HAKOM je otkrio telefonski broj koji se koristio za blaćenje kandidata, tu je agenciju unajmio Škoro i Domovinski pokret", kazao je Tomašević. 

Rekao je da će gradsku imovinu staviti u funkciju. "Mogu obećati da ćemo voditi ovaj grad tako da pokazujemo primjerom kojim se svi trebaju voditi u gradskim poduzećima. Očekujemo da komunalni redari kažnjavaju sve, bez obzira na to o kome je riječ, mene isto tako", rekao je Tomašević. "Ja ću što je više moguće na posao dolaziti pješice, javnim prijevozom ili biciklom", dodao je.

"Dizalice se moraju vidjeti po gradu, da se vidi da je obnova krenula", dodao je. "Ne vidim da se Škoro bavio gradskim problemima. Ušao je zadnji u utrku, nakon što je preminuo Milan Bandić", rekao je. 

Video: Tomislav Tomašević prije 11 godina predvodio je prosvjed u Zagrebu, a sada bi mogao preuzeti grad

Komentara 181

Avatar Purgeri
Purgeri
12:17 18.05.2021.

Pa tko normalan u 2021. glasa za ekstremnu ljevicu?! Gdje ima ovakvih zgubidana i lezilebovića kao ove nakupine propalih kazališnih glumaca, ekofeministica i sveučilišnih profesorica feminističke plesne terapije. I aktivista u 40oj bez dana radnog staža u privatnom sektoru.

Avatar Ragnar_Lothbrok
Ragnar_Lothbrok
12:29 18.05.2021.

Dovoljno mi je vidjeti tu ekipu oko njega, Urše Raukari, Vili Matule i Rade Borići. Tamo nema normalnog čovjeka. Horor.

Avatar Noldor
Noldor
12:13 18.05.2021.

Sramim se što sam Zagrepčanin. I sramim se ovih 45% koji su izašli na izbore i dali glas ekstremnoj ljevici. Pa nema grada u Europi gdje su ovakvi na vlasti. Ovo je čisti ekstremizam, a ovo je umiveno lice četrdesetogodišnjeg nezaposlenog aktivista koji bi kakti trebao dati ljudsko lice ovim soy boy boljševicima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije