Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽESTOKO SUČELJAVANJE

Kovač: Rekao mi je da može staviti i 12 ovaca za EU izbore, Plenković: To je takva uvreda

Andrej Plenković i Miro Kovač
Foto: RTL Press
1/5
14.03.2020.
u 19:44

Plenković očekuje pobjedu cijelog svog tima na sutrašnjim izborima jer smatra da su dokazani u političkim i profesionalnim vodama. Tvrdi da u vrhu stranke ne može biti netko tko smatra da je HDZ "skrenuo" ili netko tko na sastancima šuti

Prvo i jedino sučeljavanje kandidata za predsjednika HDZ-a održava se na RTL televiziji, a vodi ga Damira Gregoret. Izbori će se održati u nedjelju 15. ožujka po principu jedan član - jedan glas. 

Kandidati su preskočili rukovanje zbog epidemije koronavirusa, a za sutrašnje su izbore pripremljena dezinfekcijska sredstva. Kovač je poslao upit Nacionalnom stožeru civilne zaštite čiji je odgovor dobio isti dan. Stožer je potvrdio kako je izbore sigurno održati. Oba su se kandidata složila da tajming izbora nije promašen. 

Miro Kovač, koji želi da stranka funkcionira po načelu „stranka – to smo mi“, a ne „stranka – to sam ja“, smatra da je on bolji izbor od Andreja Plenkovića jer je Plenković "krenuo ulijevo i napustio kolosijek" HDZ-a. 

Plenković mu je na to odgovorio kako netko tko smatra da HDZ nije na pravom smjeru nema što predstavljati Hrvatsku u Europskom parlamentu te da je "sjajna odluka" što Kovač na toj listi nije ni bio. 

Kovač tvrdi da je Plenković napravio štetu HDZ-u, izgubio predsjedničke izbore te se nikada zbog svega toga nije ispričao. Uz to, tvrdi kako mu je Plenković rekao "mogu staviti 12 ovaca" prilikom sastavljanja liste za Europski parlament što smatra vrlo uvredljivim. Plenković mu odgovara da je to uvreda i da on to nikada nije rekao. 

VIDEO Miro Kovač o unutarstranačkim izborima u HDZ-u

"Napravili smo sve što smo mogli", govori Plenković u obrani Kovačeve tvrdnje da je krivac za gubitak predsjedničkih izbora. 

Plenković očekuje pobjedu cijelog svog tima na sutrašnjim izborima jer smatra da su dokazani u političkim i profesionalnim vodama. Tvrdi da u vrhu stranke ne može biti netko tko smatra da je HDZ "skrenuo" ili netko tko na sastancima šuti. Također, tvrdi da je Kovač je bio dio ekipe koja je rušila vlastitu stranku.

Kovač naziva Plenkovića čovjekom koji je "blagoslovio političku korupciju" te smatra kako, zbog toga, ne može tvrditi da će se boriti protiv korupcije. 

Plenković tvrdi da Kovač citira Milanovićeve laži o njemu iznesene prije četiri godine, baca ih u eter i da se to ponovilo u predsjedničkoj kampanji. 

VIDEO Andrej Plenković predstavio svoj tim u Splitu

"Ljudi poput gospodina Kovača učinili su sve da rezultat bude što slabiji", tvrdi Plenković vezano uz gubitak Kolinde Grabar Kitarović na izborima. Kovač odgovara da bi on, kao nogometni izbornik koji niže loše rezultate i gubitke, otišao te da je Plenković već trebao učiniti isto.

Plenković, govoreći o Kovaču, tvrdi: "Ovdje imate čovjeka koji zastupa politiku koja veze s HDZ-om nema".

Velika koalicija s SDP-om

Kovač tvrdi da u koaliciju s SDP-om i lijevim strankama neće ući jer HDZ mora zaštititi svoj identitet. Plenković tvrdi da je Kovač već trebao vidjeti da sva pitanja SDP-a idu njemu jer on brani politiku HDZ-a, dok Kovača sva pitanja zaobilaze jer je u Saboru nevidljiv. 

Plenkovića vidi kao kolegu, a ne kao oponenta, odgovara Kovač na pitanje gdje vidi Plenkovića nakon izbora. Dodaje kako će biti integriran u stranci. 

Na isto pitanje odgovara Plenković koji tvrdi da će Kovač i dalje biti član stranke, ali da njegovu točnu poziciju ne može znati. 

Kovač je upitao Plenkovića zašto nije preuzeo odgovornost i ispričao se članovima zbog svih neuspjeha. Uz to, optužuje ga da je on kriv za podjelu u HDZ-u. Plenković tvrdi da je Kovač, za razliku od njega, rušio svoju stranku te da on vodi stranku u pravom smjeru. 

GALERIJA Andrej Plenković zajedno sa svojim timom predao potpise za stranačke izbore

Andrej Plenković i Miro Kovač
1/17
Ključne riječi

Komentara 211

5S
505.scrtom
21:35 14.03.2020.

Opeeet desni skreću u lijevo ah taj virus bratstva i jedinstva hahaha...

MI
Milas
16:12 15.03.2020.

Bez uvrede bilo kome ali meni Kovac nije kapacitet za predsjednika HDZ-a a pogotovo ne za Premijera.

TI
Tigar60
14:32 15.03.2020.

Jedini koji je postigao neke rezultate. Barem nas nije zadužio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije