Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA VLADE

Plenković: Državni inspektorat je ujedinio 17 inspekcija iz 8 ministarstava

Sjednica Vlade
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
04.04.2019.
u 12:22

Premijer je na početku spomenuo 10. obljetnicu hrvatskog članstva u NATO-u kao i akciju ''Plitvice'' te se sjetio prve žrtve Domovinskog rata Josipa Jovića

Počela je nova sjednica Vlade s desetak minuta zakašnjenja na kojoj će se, između ostalog, odlučivati o prijedlogu zakona o turističkim zajednicama, turističkim pristojbama, a osim toga i o odnosima s Kinom i ulasku u Azijsku infrastrukturnu investicijsku banku.

    

UŽIVO 

12:15 – Sjednica je završila.

12:07 Prihvaćen je Prijedlog zaključka u vezi s Memorandumom o suglasnosti između Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Ministarstva obrane Republike Albanije o suradnji u području obrane.     

12:05 – Prihvaćen je Prijedlog odluke o davanju suglasnosti društvu Plinacro d.o.o. za davanje jamstva za društvo LNG Hrvatska d.o.o. radi povlačenja bespovratnih sredstava za realizaciju plutajućeg terminala za ukapljeni prirodni plin na otoku. 

12:00 – Prihvaćeno je izvješće o provedbi Plana protuminskog djelovanja i utrošenim financijskim sredstvima za 2018. godinu te prijedlog Plana protuminskog djelovanja za 2019. godinu.

11:55 – Ministar unutarnjih poslova Božinović govorio je o izvješću u vezi sa zaštitom od požara. Prijedlog koji će pomoći zaštiti Hrvatske od požara prihvaćen je.

11:45 Državni tajnik Zrinušić govorio je o Azijskoj investicijskoj banci. Prihvaćen je prijedlog zaključka u vezi s iskazivanjem interesa za ostvarivanjem članstva Republike Hrvatske u Azijskoj infrastrukturnoj investicijskoj banci.

11:42 – Bilateralni posjet kineskog premijera i summit u Dubrovniku – prihvaćen je prijedlog zaključka o prihvaćanju zajedničke izjave Vlade Republike Hrvatske i Vlade Narodne Republike Kine 

11.40 – Ministrica EU fondova Žalac predstavila je Nacrt prijedloga zakona o potvrđivanju Ugovora o financiranju između Republike Hrvatske i Europske investicijske banke za Projekt nacionalnog sufinanciranja EU fondova u razdoblju od 2014. do 2020. godine. Nacrt je prihvaćen. 

11:35 – Ministar energetike Čorić – prihvaćeni su i prijedlozi Zakona o meteorološkoj i hidrološkoj djelatnosti.

11:30 – Riječ je preuzeo ministar graditeljstva Štromar – prihvaćen je nacrt prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona.

11:25 – Ministar turizma Capelli predstavio je nacrte Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, članarinama u turističkim zajednicama te Zakon o turističkoj pristojbi. Prijedlozi su prihvaćeni. 

11:20 – Ministar Bošnjaković preuzeo je riječ – prihvaćen je nacrt prijedloga Zakona o trgovačkim društvima i sudskim registrima.

Premijer Plenković prvo se osvrnuo na aktualna politička zbivanja:

– Prošlog vikenda obilježili smo 10 godina članstva u NATO-u, sudjelovali smo u ključnim akcijama poput Kosova i Iraka te sam siguran da ćemo u 70 godini postojanja NATO saveza nastaviti još jače sudjelovati u akcijama – rekao je na početku premijer.

Osvrnuo se i na 28. obljetnicu akcije ''Plitvice'' i prvu žrtvu, policajca Josipa Jovića:

– Zahvaljujem ministru unutarnjih poslova, obrane i hrvatskih branitelja na obilježavanju. Akcija je to koja je značila oslobađanje dijela Hrvatske i postala temelj za daljnje akcije.

Najavio je početak rada Državnog inspektorata koji je ujedinio 17 inspekcija iz 8 ministarstava:

– Sve one će djelovati objedinjeno te imaju za cilj povećati učinkovitost inspekcije, tranzicija je učinjena dobro i smatramo da je sigurnost građana na prvom mjestu.

Početak rada Fortenova Grupe

– Nakon velike krize u prijašnjem Agrokoru Vlada je pristupila rješavanju problema koji je prijetio stabilnosti naše države. Vlada je reagirala pravodobno i spasila 60 000 radnih mjesta, 30 000 u Hrvatskoj, 30 000 u inozemstvu. Očekujemo da će nova vlasnička struktura unaprijediti poziciju i kompanije u njezinu sastavu te voditi računa o hrvatskoj poljoprivredi – rekao je premijer na početku sjednice.

Susret s Kinom

– Idući tjedan dolazi kineski premijer Li Keqiang i kinesko izaslanstvo te će se održati summit Kine i 16 država srednjoistočne Europe kojem je Hrvatska domaćin – bile su završne riječi premijera prije početka sjednice.

Komentara 25

KR
krust18
13:25 04.04.2019.

Odlično,trebalo je racionalizirati taj raštrkani sustav.

Avatar gordi
gordi
15:52 04.04.2019.

jel netko dobio otkaz ..buhahahaha

IB
iva.begovic
15:17 04.04.2019.

Molim i apeliram za malo istraživačkog novinarstva odnosno da se Glavnom državnom inspektoru, nakon što se donese Uredba o državnom inspektoratu, i podjele rješenja o rasporedu na radna mjesta, postavi pitanje: koliko je načelnika sektora i voditelja službi iz redova članova HDZa? Možda ih je i višeod 95 %, možda su svi, a možda i nisu, ali molim novinari postavite to pitanje. Jer brojke ne lažu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije