Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba protiv epidemije

Milanović se cijepio protiv koronavirusa: Ljudi, cijepite se, to je bolje nego razboljeti se

07.01.2021.
u 11:33

Pred kamerama su se cijepili i članovi Stožera – ministar Davor Božinović, ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak te ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić

Predsjednik Zoran Milanović cijepio se protiv koronavirusa pred kamerama na Pantovčaku. Nakon njega cijepio se i načelnik Glavnog stožera Robert Hranj.

Nakon cijepljenja Milanović je dao izjavu za medije.

"Pozivam sve koji žele, ali i one koji ne žele cijepiti se, to nije napravljeno napamet. To je vrlo ozbiljan proces verifikacije, sigurno pomaže i mislim da u jednom trenutku, a mislim da taj trenutak nije daleko, bit će veća ponuda od potražnje, više cjepiva nego onih koji se žele cijepiti. To će biti točka preokreta. Ljudi, cijepite se, to je bolje nego razboljeti se", kazao je Milanović.

"Dakle onoga trenutka kada u sistemu više ne bude kandidata, a cjepiva će biti više, što da radimo? Da vas tjeramo na cijepljenje? Tako ne možemo. Sustav će, kad se procijepi veći broj ljudi, biti i rasterećen", kazao je Milanović. "Da, budi oprezan i napravi sve što možeš. Nemoj se opterećivati da će baš tebe udariti", kazao je. "To je ono što svatko treba napraviti", kazao je Milanović na pitanje je li se konzultirao s liječnicima. Dodao je da je alergičan na proljetni cvat.

Neredi u SAD-u

"Pred nama je godina u kojoj ćemo ponovno morati kretati iz početka. Kod nas se ne juriša na predstavnička tijela. Kod nas se priznaju izbori. Gledamo državu koja je uzor, a jučer je bila pred urušavanjem", rekao je.

Poslijeratna obnova

"Pitate me pitanje na rubu ekspertnog. Dvije kuće, jedna pored druge, bile su u procesu obnove. One su poboljšavane. Ako je projekt ispravan, onda je odgovornost na nadzornom inženjeru", dodao je. "Ne znam tko je odgovoran. Država? Ali država je napravila izvanserijski napor u tim godinama", dodao je. "Ako vlasnik vlastitom prosudbom procjeni da je ugrožena statika, on će pozvati statičara. Treba jedna trajna ili polutrajna služba koja će se baviti potresnom statikom. Ovi dečki i cure to rade iz dužnosti", kazao je.

Situacija nakon potresa i formiranje Stožera

"Stožer je sigurno pridonio. Ali tako je trebalo biti prvi dan. Rekao sam da treba proglasiti katastrofu. Ima problema. U poplavi si imao vodu i nije bilo naknadnih udara vode. Bilo je moguće formirati kontejnersko naselje, bilo je puno lakše. Ovo je teži posao. Veće je područje, potresi se ponavljaju i to je noćna mora. Imam toleranciju za one koji se time bave", kazao je Milanović.

"Hoćete li me posvađati opet s Plenkovićem?" kazao je Milanović kao odgovor na pitanje novinara misli li da netko želi demontirati državu.

"Da vidim neku zavjeru u tome, ne vidim. To je utakmica u kojoj primaš utakmice i zadaješ ih", kazao je Milanović

"Imajte razumijevanja za one koji to rade. Vlada je sada napravila neki okvir", dodao je.

Osim njega, cijepit će se i članovi Vlade koji nisu preboljeli koronu. Cijepit će se ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar financija Zdravko Marić, ministar obrane Mario Banožić, ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar gospodarstva Tomislav Ćorić, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Darko Horvat, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, ministrica poljoprivrede Marija Vučković te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Podsjetimo, u utorak su se javno pred kamerama cijepili i članovi Stožera – ministar Davor Božinović, ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak te ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić.

Video: Markotić, Capak i Božinović cijepili su se protiv koronavirusa pred kamerama

Komentara 74

T7
Toro. 71
11:34 07.01.2021.

Glavnim pljuvačima opet nije ni to uredu sto se pred kamerama cijepe!!! Ja mislim da su dobili dozu bez nano čipova!!! Sto misle teoretičari zavjera??

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
11:35 07.01.2021.

Nakon Predsjednika Republike, Predsjednika Hrvatskog sabora, normalnih zastupnika, ministara koji nisu preboljele korona zarazu cijepiti će se i svi normalni stanovnici R. Hrvatske. Onima ostalima ipak je manji problem opaki virus od onoga bez čega su se rodili a imam veze sa količinom i djelovanjem malih sivih stanica.

LA
Lana2
13:33 07.01.2021.

Čemu te kazališne predstave... S tim lošim glumcima😕

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije