Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV

Babić: Što su Slovenci napravili? Ogradili su nas. Što smo mi dobili od te Europe?

Nedjeljko Babić
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/11
12.12.2019.
u 13:29

Babić je sve iznenadio predajom 14000 tisuća potpisa

Predsjednički kandidat Nedjeljko Babić u razgovoru za Večernji TV otkrio je da je skupio 14000 tisuća potpisa i objasnio kako bi privukao investicije u Hrvatsku.

– Što se tiče potpisa, ja se 30 godina bavim politikom. Mi smo radili, napravili smo stranku od 20 tisuća članova i svaki član svoje je odradio – rekao je Babić i dodao da se više može napraviti ako idete od kuće do kuće ili od stana do stana nego kad čekate na štandu da vam neko dođe.

Rekao je kako je on čovjek iz naroda jer tako i živi.

– Ja sam čovjek iz naroda jer živim svakodnevni život tog naroda. Više od 50 tisuća razgovora obavljeno je na području cijele Hrvatske, ja sam se naslušao sudbina, svakodnevnih problema običnog naroda. Znam što znači biti ovršen i neuspješan u poslu koji želite raditi, a ova porezna politika i ovaj kompletan nepotizam, klijentelizam i korupcija koja nam dolazi s vrha ne dopušta da netko tko pošteno radi svojim rukama zaradi novac – rekao je Babić.

Objasnio je i kako se našao pod ovrhom zbog neplaćanja RTV pristojbe.

– Ja ne želim plaćati RTV pristojbu jer je to za mene bacanje novaca u nešto što apsolutno nema ni veze ni koristi – rekao je i dodao kako će se zauzeti za ukidanje TV pretplate.

Pratite uživo putem našeg YouTube kanala

Pitanje polupredsjedničkog sustava

Rekao je kako imamo goru situaciju za vrijeme rata i da je u državnom vrhu "totalna anarhija"

– Vi nemate odgovornu osobu jer ta osoba pod tim ovlastima, ne samo da mijenja, odnosno postavlja i može izmijeniti predsjednika Vlade i ministre, nego i odgovara za taj rad – izjavio je Babić.

Razgovarali su i o investicijama.

– Predsjednik već sada ima mogućnost preko vanjske politike surađivati u poslovnom smislu. Imate mogućnost pregovarati i dogovarati. Hrvatska je zanimljiva država u regiji zbog prirodnih resursa koje imamo i dâ se tu preko velesila uložiti kapitalna ulaganja – rekao je Babić.

Smatra da bez revizije pretvorbe i privatizacije nema budućnosti u ovoj zemlji. Tvrdi da je riječ o 400 milijardi kuna te da bi se moglo otvoriti 400 tisuća radnih mjesta kada bi se taj novac vratio.

Pitanje migrantske krize

– Što su Slovenci napravili? Ogradili su nas. Zar smo zbog toga išli u neku takozvanu civilizaciju. Što smo mi dobili od te Europe? Žice... Što mi imamo od toga da šaljemo vojsku na šačicu ljudi? – pitao je Babić i dodao da se to pitanje mora riješiti u Europskoj uniji.

– Nitko od naših neće napraviti pritisak – poručio je Babić i dodao da bi se taj problem mogao riješiti u pola dana.

Vjeronauk u školama

– Mi bismo mogli o tome voditi diskusiju deset dana. Treba kompletnu proceduru provesti da dođe do toga. Ja gledam iz svojeg iskustva kada sam kao dijete hodao na vjeronauk u crkvu. Više sam znao, više sam imao poštovanja prema svemu tome. Oni koji su mi branili da idem u crkvu, poslije, kad je došlo do promjene u državi, tada su oni sjedili u prvim redovima u crkvi. I tu se izgubila ona draž, ono uvjerenje u sve ovo. Kada se nešto forsira, to nije dobro – rekao je Babić.

Za kraj je poručio, ako ne prođe u drugi krug, da neće nikome dati podršku.

 

Komentara 8

AN
Antiflašist
14:00 12.12.2019.

Jos jedan Soroševac pro isilovac, sacica ljudi? 35000 ih uslo u HR posle godie ove ce biti skoro duplo, gdje ovaj zivi?.

Avatar RuAF
RuAF
16:06 12.12.2019.

Za ovoga neće glasati ni ovih 14000 od kojih je nažicao potpise.

BB
Bruno_Bear1
15:31 12.12.2019.

Ovaj mamalaz zaboravio da nas je ogradio slučajni šarač koji je propuštao izbjeglice bez ikakve kontrole, kada je kroz naše granice mogao ulaziti bilo tko i bilo gdje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije