Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CENTAR KARLOVCA

VIDEO Presudio joj potres: Počelo rušenje stare karlovačke zgrade Oružana

Karlovac: Najavljeno rušenje zgrade nekadašnje Oružane
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/2
07.05.2021.
u 13:00

Karlovačka županija imala ju je u planu preurediti u Regionalni centar kompetencije. No, potres u Petrinji presudio joj je s velikim oštećenjima

U centru Karlovca na Trgu bana Jelačića danas je počelo rušenje stare vojne zgrade koju Karlovčani zovu Oružana, a koja je izgrađena u drugoj polovici 18 stoljeća. 

Vojarna je nakon Domovinskog rata bila napuštena i već ju je uhvatio zub vremena. Karlovačka županija imala ju je u planu preurediti u Regionalni centar kompetencije. No, potres u Petrinji presudio joj je s velikim oštećenjima tako da je zgradu zapravo potrebno srušiti i ponovno izgraditi. Centar kompetencije tako će biti u replici bivše vojne zgrade.

Rušenje će trajati iduća dva mjeseca, a svi koji prolaze kroz Karlovac trebaju pripaziti jer je ograničen promet na tom području.

Ključne riječi

Komentara 2

KV
ka-vuk
17:50 07.05.2021.

Ovako sporo i nestrucno rusenje trajat ce godinama a ne samo dva mjeseca.

Avatar Nilski konj
Nilski konj
13:14 07.05.2021.

I da se nije dogodio potres u Petrinji samo je budala mogla doći na ideju da "oružanu" preuredi u "regionalni centar kompetencije". Jeftinije je sve srušiti pa iznova sagraditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije