Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA VLADE

Plenković: Trenutačno se nalazimo u najtežem trenutku epidemije

Zagreb: U NSK održana sjednica Vlade
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
12.11.2020.
u 10:39

Vlada će donijeti i odluku o načinu raspodjele bespovratnih financijskih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije odobrenih za financiranje sanacije šteta od potresa na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije

Premijer Andrej Plenković rekao je u četvrtak, na početku sjednice Vlade, da je u Hrvatskoj danas broj novozaraženih koronavirusom veći od 3000.

–Trenutačno se nalazimo u najtežem trenutku epidemije i ključno je apelirati na sugrađane da se pridržavaju mjera koje je donio Stožer – rekao je premijer Andrej Plenković na otvaranju sjednice.

Dodao je kako smatraju da ove mjere mogu biti djelotvornije ako se svi pridržavamo tih mjera. 

– U ovom trenutku nitko od nas ne želi daljnje pooštravanje i raspravu o zatvaranju – kazao je premijer.

– Imat ćemo prvi put više od 3000 novozaraženih – rekao je Plenković dodajući da mu je taj podatak dao ministar Vili Beroš.

Rekao je i da je dobro što smo "imali vrlo jasan trend smanjenja rasta novozaraženih".

– U zadnjih tjedan dana, u odnosu na tjedan dana prije, imamo smo 5,5% više zaraženih. To je ono što je bitno i ono što smo govorili da će ove mjere dovesti do smanjivanja brzine rasta zaraze i zato govorimo o stagnaciji. No, unatoč tome, moramo biti izrazito oprezni – rekao je premijer.

Tijek sjednice:

10.45 – Od 5. do 10. studenoga izvršeno je više od 27 tisuća nadzora poslovnih subjekata, noćnih klubova i drugih ugostiteljskih objekata javnih okupljanja te je izdano 1126 upozorenja. 

– Podnesena su 24 prekršajna naloga u iznosu od 640 tisuća kuna zbog prekoračenja vremena, neisticanja obavijesti o pridržavanju higijenskih mjera, neodržavanja fizičke distance, nenošenja maski za lice, prekoračenja propisanog broja osoba na svadbenim svečanostima te nedostatka dezinficijensa u nadziranim objektima – rekla je državna tajnica Terezija Gras.

10.38 – Na 262. dan pojave koronavirusa u Hrvatskoj, zabilježena su 3082 nova slučajeva zaraze koronavirusom – izvijestio je na Vladi Željko Plazonić, državni tajnik Ministarstva zdravstva, i rekao da je 913 zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji.

U proteklih tjedan dana u bolnice je zaprimljeno 1213 pacijenata COVID-19, a otpušteno je njih 744.

10.33 – Premijer se osvrnuo i na Kolonu sjećanja u Vukovaru.

– Vidjeli ste da je Stožer donio odluke, epidemiološki okvir koji omogućuje da se na taj dan na dostojanstven način obilježe sve žrtve Domovinskog rata, osobito žrtve Vukovara i Škabrnje – izjavio je.

10.29 – Premijer je govorio i o aktivnostima u Saboru. Rekao je kako je jučer usvojen rebalans proračuna te da će idućeg tjedna raspraviti projekcije o proračunu za 2022. i 2023. godinu.

Rekao je i kako su odbili interpelaciju o radu Vlade koja se odnosila na vjetroelektrane. Govorio je o sjednici Nacionalnog vijeća za uvođenje eura.

– Pustili smo u javno savjetovanje nacionalni plan zamjene kune eurom – rekao je premijer.

10.19 – Trenutačno se nalazimo u najtežem trenutku epidemije i ključno je apelirati na sugrađane da se pridržavaju mjera koje je donio Stožer – rekao je premijer Andrej Plenković na otvaranju sjednice.

Dodao je kako smatraju da ove mjere mogu biti djelotvornije ako se svi pridržavamo tih mjera. 

– U ovom trenutku nitko od nas ne želi daljnje pooštravanje i raspravu o zatvaranju – kazao je premijer.

– Imat ćemo prvi put više od 3000 novozaraženih – rekao je Plenković dodajući da mu je taj podatak dao ministar Vili Beroš.

Rekao je i da je dobro što smo "imali vrlo jasan trend smanjenja rasta novozaraženih".

– U zadnjih tjedan dana, u odnosu na tjedan dana prije, imamo samo 5,5% više zaraženih. To je ono što je bitno i ono što smo govorili – da će ove mjere dovesti do smanjivanja brzine rasta zaraze i zato govorimo o stagnaciji. No, unatoč tome, moramo biti izrazito oprezni – rekao je premijer.

Komentara 50

HS
hren_sos
10:24 12.11.2020.

Drago mi je što se uvode napokon značajne izmjene u zakon.

CE
Celesta
10:22 12.11.2020.

Napokon dobra vijest, stiže odluka o raspodjeli sredstava pomoći koje smo dobili od EU-a.

GY
Gogo_Yubari
10:23 12.11.2020.

Ne sjecam se kada se napadalo nekog ministra kao što se napada Ćorića. Ovo je postalo nenormalno, oporba radi medijski linč na čovjeku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije