Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cijepio građane u Osijeku

Beroš: Vijest o ostavci ravnatelja me nije iznenadila, ova priča mora dobiti epilog

Ministar Beroš cijepio građane na Zagrebačkom velesajmu
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/7
11.05.2021.
u 15:35

Kao ministar neću dozvoliti da pacijenti trpe bilo kakve interne probleme, kazao je Beroš na pitanje o situaciji u KBC Sestre milosrdnice

Ministar zdravstva Vili Beroš nazočio je svečanom potpisivanju Ugovora o obavljanju usluge izrade studije izvedivosti i analize troškova i koristi za projekt "Priprema strateškog projekta izgradnje novog KBC-a Osijek". Ministar se potom uključio u masovno cijepljenje građana. 

Nakon cijepljenja u Osijeku ministar Beroš dao je izjavu za medije.

"Zadovoljstvo mi je što je epidemiološka situacija postaje sve bolja, sve je manje novozaraženih, sve više cijepljenih. Pali smo danas s brojem hospitaliziranih. Sve to daje naznake da bi epidemija mogla jenjavati, no i dalje moramo biti oprezni", kazao je Beroš.

"Ponosan sam što sam dio tima u Osijeku i što ih mogu cijepiti i zahvalan građanima što su izabrali ovo najbolje oruđe protiv koronavirusa", kazao je. Pozvao je još jednom građane koji se nisu cijepili da se jave. 

"Situacija je u poboljšanju ali ne onako da se možemo opustiti. Nitko unaprijed ne može reći što će biti. Ne želimo napraviti nikakvu pogrešku, tu je turistička sezona", dodao je.

Situacija u KBC Sestre milosrdnice

Ministar Beroš rekao je da bi sutra Upravno vijeće trebalo izabrati novog v.d. ravnatelja nakon ostavke Maria Zovka.

"Pratim situaciju i u okviru svojih ingerencija želim da se tamo situacija završi. U ingerenciji Upravnog vijeća je većina stvari. Kao ministar neću dozvoliti da pacijenti trpe bilo kakve interne probleme. Ova vijest o ostavci me nije iznenadila, ne znam što je tome prethodilo. Sve mora biti u okviru zakonskih procesa. Ova priča mora dobiti epilog. Očekujem izvješće unutarnjeg nadzora i vijeća. Ja ću pratiti situaciju. Interne probleme treba riješiti i to očekujem da će novi v.d. ravnatelj to riješiti", kazao je.

"Ministar ne određuje niti bira ravnatelje već Upravno vijeće, ne znam tko će se kandidirati", dodao je na pitanje hoće li se Dijana Zadravec prijaviti.

Na pitanje u kakvim je odnosima bio sa Zadravec, kazao je: "Nismo bili u dobrim kolegijalnim odnosima. Bilo je određenih nesporazumu kod izbora ravnatelja kada sam bio na jasnom stavu da se mora postupati po zakonu. Ako budu ugrožena prava pacijenata onda ću urgirati", rekao je Beroš.

"Ako ih ne budu mogli riješiti onda ću urgirati raspuštanjem Upravnog vijeća", kazao je. 

Na pitanje vidi li prijetnju od Zadravec kazao je: "Na koji način, ne vidim prijetnju". "Ove neke elemente koje se tiču malverzacija to doista tražim da institucije istraže". "Svatko od tih djelatnika koji su prijavili mobing, nadam se da je to utemeljeno, ne mogu o tome suditi", dodao je. 

Naglasio je Beroš da cijepljenje nema alternativu te da će cjepiva AstraZenece biti dovoljno.

Uz ministra Beroša. građane su cijepili i ravnatelj KBC-a Osijek dr. Željko Zubčić i njegov zamjenik dr. Krunoslav Šego. Brojni građani bili su iznenađeni dolaskom ministra, a jedan gospodin odbio je da ga cijepi upravo on. Nakon što je pozvan na cijepljenje k ministru, Osječanin je rekao: "Ja ne želim, poštujem vašu funkciju, ali ne želim biti dio vaše promidžbe."

 

Komentara 20

OB
obican
15:43 11.05.2021.

Ministar prezauzet, ali ima vremena za predizbornu propagandu

GA
GandalfovBrat
15:55 11.05.2021.

molim aplauz za našeg super junaka. svi na balkone.

PE
Pears
15:20 11.05.2021.

Odvjetnik Knezović prijavio USKOK-u ministra Beroša! Lista cijepljenih i necijepljenih je NEZAKONITA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije