Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV

Josipović: Predsjednica niže gaf za gafom, Milanović ne igra bunker, Škoro nije radikalni desničar

Ivo Josipović
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/6
16.12.2019.
u 17:24

Bivši predsjednik države o predsjedničkim izborima, kakva je kampanja, koga vidi u drugom krugu...

Gostujući u TV studiju Večernjeg lista, bivši predsjednik države, danas član SDP-a Ivo Josipović otkrio je kako smatra da sva tri kandidata imaju realnu mogućnost ulaska u drugi krug. Kampanju predsjedničkih kandidata nazvao je "bunker kampanjom", a stožer Zorana Milanovića, kaže, upozorio je da bi to moglo imati štetne ishode za njihovog kandidata. 

- Moguće je da u drugi krug uđu dva kandidata desnice. Upozoravao sam na to stožer - kazao je te dodao da Milanović više "ne igra bunker". 

Osvrnuo se i na kampanju aktualne predsjednice, još jednom ističući kako Grabar-Kitarović niže "samo gaf za gafom".

- Čini mi se da ozbiljniji dio kampanje Kolinde Grabar-Kitarović ne vodi ona, nego HDZ mašinerija. Posebice, recimo, predsjednik Sabora Gordan Jandroković koji se ponaša kao da je on predsjednički kandidat - dodao je.

Kolakušićeve priče o ustavnim promjenama naziva čistim populizmom te zaključuje kako to nema nikakve veze sa stvarnošću, dok za Škoru kaže da je glasnogovornice desnice, ali zaključuje: - Koliko ga ja poznajem on nije neki radikalni desničar.

- Predsjednik može utjecati i na javno mijenje i na Vladu. Ne treba dodavati nove funkcije predsjednika, ali treba bolje profilirati postojeće - smatra bivši predsjednik.

Mnogi za Kolindu Grabar-Kitarović kažu da je brend u svijetu, ali on se ne slaže.

- Dosta vremena se cirkusirala ne samo na domaćoj nego i na svjetskoj sceni. Isto bi bilo i da je dubila na glavi. U većini slučajeva u susretima sa stranim dužnosnicima vidio sam da nemaju osobit doživljaj predsjednice.

- Svi očekuju dostojanstvo, a ne da bude showman.

 

Komentara 108

DU
Deleted user
17:34 16.12.2019.

Boli li još uvijek poraz od Kolinde, druže komenatore?

PR
Princeza
17:29 16.12.2019.

Sigurno sebe vidi u 2 krugu. Obicno puhalo haha

OO
oo8787
18:00 16.12.2019.

Opet se javio ovaj što opravdava Titove ratne zločine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije