Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najavio nove poteze

Anto Nobilo nakon izručenja: Nema predaje, idemo dalje

nobio
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
24.01.2014.
u 16:01

– U Njemačkoj ćemo imati neutralnije suđenje – istaknuo je Nobilo

Prije nego što je Josip Perković poletio za Njemačku, njegov odvjetnik Anto Nobilo za 15 je sati sazvao konferenciju za medije u povodu izručenja svojeg klijenta.

– Josip Perković predan je Njemačkoj, no nema predaje, idemo dalje. Idemo u kazneni postupak. Ja već idući tjedan idem u München, u kojem Perković ima odvjetnika, i idemo u novu bitku. Prema mojoj procjeni Županijski i Vrhovni sud donijeli su nezakonite odluke, a poučen tim iskustvom zaključio sam da su nam minimalne šanse za pošteno suđenje u Hrvatskoj – rekao je Nobilo, koji u Njemačkoj očekuje poštenije suđenje.

Nobilo je istaknuo da "ako je zastara nastupila u državi izručenja, nema izručenja pa makar bila riječ i o kaznenom djelu iz kataloga 32".

– Njemačka je upravo odbila izručiti Radoševića. Riječ je o prijevari s liste od 32 kaznena djela. U Njemačkoj je zastara, kod nas nije i oni su odbili. Eto, tako to Europa radi – rekao je Nobilo.

– Priča o izručenju za Perkovića je gotova, ali za Hrvatsku kao vladavinu prava nije jer mi ne možemo reći da su svi pred zakonom jednaki nakon ovog što se događalo u protekla tri tjedna – kaže Nobilo.

Otkrio je da će Perkovićev odvjetnik u Münchenu biti Sepp Jorg Zoglmann.

– Imam ponudu većeg broja odvjetničkih ureda u Njemačkoj da preuzmu slučaj, ali ja sam im rekao kako je gospodin Perković državni službenik koji živi od oko 750 eura penzije, nije švercao oružje niti se okoristio na bilo koji način. Javio mi se jedan odvjetnik čiji sat košta 750 eura i rekao mi da bi bio spreman braniti Perkovića gotovo za ništa, samo za ono što sud plati po službenoj dužnosti s obzirom na to da smatra kako je to atraktivan predmet. Moći ćemo birati kojeg odvjetnika želimo – rekao je Nobilo.

Komentirao je i slučaj Zdravka Mustača:

– Mustač je pravomoćan po mojem shvaćanju prava, ali poučen slučajem Perković, ništa se ne zna.

>> Perković izručen Njemačkoj! Avion sa zakašnjenjem poletio s Plesa

Komentara 76

Avatar Django
Django
15:13 24.01.2014.

Perkovića će u njemačkoj braniti njemački odvjetnik, što pokazuje vrijednost Nobilove diplome. On može, sa svojom diplomom, glumiti odvjetnika jedino u Hrvatskoj. Kao uostalom i njegov kolega Milanović.

DI
Dijaspora
15:00 24.01.2014.

A što bi pametno trebao reći čovjek koji je zatvarao Hrvate zbog čitanja novina. Ponavljam ,,ZBOG ČITANJA NOVINA"

ZZ
Zagreb Zagreb
14:47 24.01.2014.

Ante No bilo, opet bude rekao da to nije iznenadjenje i radi toga ne treba nikakva presica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije