Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
štednja

Uzimali besplatne karanfile za žene, a novac sačuvali za kruh

'slatina - 080311 - mladez sdp-a podijelila karanfile za Dan zena, a medju gradjanima koji su primili cestitke i karanfile su muskarci  snimio maja santosi /pixsell'
'maja santosi/pixsell'
09.03.2011.
u 10:30

- Karanfil sam uzeo da ga poklonim supruzi. Da imam posla, ne bih sada bio na ulici, a s pet kuna ću kupiti kruh - kaže B.V.N.

Na središnjem gradskom trgu u Slatini mladež SDP-a jučer je sudjelovala u već tradicionalnoj akciji u povodu Međunarodnog dana žena.

Uz čestitke mladi su svojim sugrađanima besplatno podijelili više od 700 crvenih karanfila.  Zanimljivost ovogodišnje proslave Dana žena u Slatini je što su gotovo trećinu besplatnih karanfila primili muškarci.

– Niste žena, pa zašto primate karanfile i čestitke koji su namijenjeni ženama, zapitali smo jednog od brojnih Slatinčana koji su usred dana, bez ikakve nelagode, prišli punktu s cvijećem za Dan žena.

 – Karanfil sam uzeo kako bih  ga darovao supruzi. Da imam posla sasvim sigurno, u podne,  ne bih bio na ulici, već bih bio na radnom mjestu. Više od pet godina sam nezaposlen, živim od "socijale", jedva spajam kraj s krajem kako bih odškolovao jednog sina u srednjoj školi i kćerku na fakultetu – kaže nam B.V.N. (46), ističući kako će, za njegovu obitelj vrlo vrijednih 5 kuna, umjesto za karanfil, potrošiti na kupnju jednog kruha.   

Mladići i djevojke, organizatori ove lijepe akcije, sliježu ramenima.  Tvrde kako im muškarci, bez obzira na godine, prilaze, a poneki traže i po nekoliko karanfila: za majku, djevojku, za baku, sestru...

– Znamo da to građani ne rade kako bi umanjili značaj naše akcije već zato što su siromašni. Najvažnije je da će naši karanfili ipak završiti u rukama žena – kažu mladi SDP-ovci.

Stotu proslavu 8. ožujka većina građana obilježila je skromno i u rastućem siromaštvu, kakvo se na ovom prostoru ne pamti u posljednjih 40-ak godina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije