Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hvalospjevi

Uzelac: I Sanader i Kosor kvalitetno su odradili posao

'13.01.2010., Cakovec, Hrvatska- Potpredsjednik vlade Slobodan Uzelac u posjetu Medjimurju.  Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
26.10.2011.
u 16:23

Slobodan Uzelac (SDSS) ne vidi se u budućim vladama, umoran je i teško se može pomiriti s nepromjenjivim stanjem stvari.

Teško bih opet sjedio u vladi, umorio sam se i teško se mogu pomiriti s nepromjenjivim stanjem stvari, izjavio je danas potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac (SDSS) prilikom rezimiranja svoje četiri godine u Vladi. Kako je rekao, "iz vlastitog osjećaja odgovornosti prema poslu" odlučio je sazvati konferenciju za novinare dodajući da to nema veze s jučerašnjim sukobom s ministrom Božidarem Pankretićem.

U svom osvrtu na posljednje četiri godine, gdje je izdvojio neka dostignuća, ali i neuspjehe, Uzelac je to razdoblje podijelio u dva dijela – na vrijeme kada je vladao Ivo Sanader te vrijeme Jadranke Kosor, a oba su, tvrdi, kvalitetno odradila svoj posao i položila ispit.

– Ljudi su različiti po koječemu. Suradnja je i sa Sanaderom i Kosor bila u osnovi kvalitetna. Od početka su nas neke stvari razdvajale, ali poštovao sam obje osobe. Ne vidim ni prednost ni nedostatak bilo kojeg od njih – odgovorio je Uzelac na pitanje s kime mu je od njih dvoje bilo bolje i lakše raditi.

Novinari su ga pitali i kako komentira to što je premijerka Jadranka Kosor branila istup svog kolege Josipa Đakića u Osijeku na skupu stranke kada je ovaj rekao da mu po imenima predstavnika Kukuriku koalicije izgleda da sastavljaju srpsku, a ne hrvatsku vladu, Uzelac je uzvratio da misli kako je djelovanje premijerke "sigurno bilo drugačije od njena mišljenja i osjećaja".

– Ne znam što bi jedan premijer trebao osjećati osim nelagode kad netko iz njegova kruga izvali tako nešto – izjavio je te dodao da je premijerki sigurno bilo neugodno, ali da zbog toga nije napustio Vladu jer da ju je i napustio, u njoj o takvim postupcima nitko ne bi dalje govorio.

Komentara 11

ZK
ZKaquila
16:38 26.10.2011.

O bože, bože. Trenutak za odlazak jer ga nitko više niklad neće trebati. Poslužio je i Sanaderu i Kosorici, sad im uzvraća ostajući đubre do kraja. FUJ! FUJ! FUJ! Molim buduću vladu Kukuriku koalicije da ih ni slučajno ne uzima u koaliciju.

CI
cinbenik
16:46 26.10.2011.

Uzelac je zadovoljan sta je ,HDZe i premijer i premijerka, uradili za Srbe u Hrvatskoj i u svijetu.Tu i jeste problem za Hrvate sto je HDZe koalirao sa strankom koja je ucestovala u rusenju Hrvatske pa se stim moze recii da je i HDZe stranka koja je rusila Hrvatsku.ZNA SE.

Avatar jwayne
jwayne
08:06 27.10.2011.

sanader, Uzelac, kosor .... kakve veličine ... hrvatska može biti sretna što ima takve ljude :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije