Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEZONA INFLUENCE

Uzbuna među ljekarnicima: Interes za cjepivo protiv gripe je prevelik, nemamo dovoljno doza

cijepljenje
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
09.10.2020.
u 09:18

HZJZ zasad ne očekuje nestašicu, ali su proizvođačima najavili potrebu za nabavom dodatne količine doza cjepiva

Ljekarne i raspored po kojem će se u njima odvijati cijepljenje protiv gripe informacije su koje bi trebale danas biti objavljene na web stranici Hrvatske ljekarničke komore. Međutim, problem je to što, po svemu sudeći, neće biti dovoljno doza s obzirom na interes.

– Nakon što je u ljekarne stigla prva pošiljka od oko 50.000 doza, ona je u vrlo kratkom roku planula. Sljede- ći tjedan očekuje se druga tranša u kojoj bi trebalo biti otprilike jednako toliko doza cjepiva protiv gripe, a nešto se nastoji dobaviti još u pro- sincu. Međutim, to i dalje nije dovoljno za sve koji cjepivo traže – kaže Ana Soldo, predsjednica Ljekarničke komore.

HZJZ zasad ne očekuje nestašicu, ali su proizvođačima najavili potrebu za nabavom dodatne količine doza cjepiva, nakon što su za ovu sezonu naručili ukupno 590 tisuća doza cjepiva, od čega je 460.000 doza za rizične skupine.

VIDEO Od sljedećeg tjedna maske će biti obavezne u zatvorenim prostorima. Capak: “Pokušat ćemo izbjeći karantenu!”

 

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar hrvat do smrti
hrvat do smrti
09:23 09.10.2020.

vecernji sto ste jucer napisali?kad krece cijepljenje?19 .10 a kako su jucer razgrabljene doze?daj se infomirajte pisanje je ozbijlan posao

DU
Deleted user
09:40 09.10.2020.

Uspjeli ste.Sad otimačina novca ovcama.Sramite se farmaceutski paraziti

Avatar Salam_Parizer
Salam_Parizer
09:24 09.10.2020.

Cjepivo nekih upitno etičkih farmaceutskih korporacija? za malo šmrcanja, kihanja, temperaturicu? Hvala ne! imamo svoj bogom dan imunitet za to!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije