Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIZNAO KRIVNJU

Užas u Podravini: Djevojku gađao lukom i strijelom pa je držao zatočenu u kući 'dok se ne smiri'

policija
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/2
06.10.2020.
u 14:24

Na sudu su oboje dali iskaze. Naime, 50-godišnjak je rekao da, dok su bili u vezi, je djevojka više ozlijedila njega nego što je on nju.

Muškarac (50) s područja Podravine u travnju 2018. godine uzeo je luk i strijele sa zašiljenim vrhovima i u pravcu djevojke s kojom je u vezi odapeo petnaestak strijela.

Osam strijela ranilo je djevojku u bedra, nogu, glavu i ruke. Spustila je glavu i stavila ruke da bi pokrila lice. Kako se navodi sudskoj presudi, teške ozljede izostale su samo pukim slučajem.

Osim toga, 50-godišnjak joj je prijetio kuhinjskim nožem, zaključao ju u sobu i bacio ključeve kako ih ne bi mogla pronaći. Držao ju je zaključanu sat i pol.

Zbog toga što je učinio, 50-godišnjak je osuđen na godinu i 10 mjeseci bezuvjetnog zatvora. Na sudu mu je izrečena sigurnosna mjera obaveznog liječenja od ovisnosti o alkoholu i lijekovima koju će provoditi zatvorski sustav.

Na sudu su oboje dali iskaze. Naime, 50-godišnjak je rekao da, dok su bili u vezi, je djevojka više ozlijedila njega nego što je on nju, piše Podravski

- Ubola me nožem u nogu i iščupala kosu za periku. Gađao sam je nakon toga strijelama, a luk koji koristim inače probija vrata na 15 metara. Luk sam koristio tako da je ne ozlijedim jako. Gađao sam je s metra i pol udaljenosti i ciljano u pojedine dijelove tijela, tek toliko da je uplašim, rekaoje na sudu.

- Pred njom sam napeo luk do kraja, a zatim sam ga napeo samo malo prilikom odapinjanja strelice. Nož koji spominje bio je tupi vrtni nož koji ne može nikoga ozlijediti, dodao je 50-godišnjak. Priznao je da joj je prijetio i držao je zatočenu u kući oko sat vremena, 'ali samo dok se ona ne smiri'.

- Zajedno sam pio s njom, popili smo litru i pol vina. Tog sam dana uzeo analgetik Tramal koji pijem za bolove, a ona inače uzima Xanax, no ne znam je li tog dana uzela te tablete" opisao je na sudu.

- Nisam je uspio odvratiti od nošenja lovačkog noža. Tim me nožem kasnije piknula u nogu. Kad sam odapinjao strelice prema njoj, bila je sklupčana na kauču, skupljenih nogu i ruke je držala preko lica. Nije točno da je pokušala pobjeći, zato što je bila u donjem rublju, opisao je događaje tog dana.

- Kad sam je gađao strelicama, nisam primijetio da ima krvi na njoj. Osim toga, nisam bio fizički nasilan prema njoj. Samo sam je potjerao u krevet da se smiri, zaključio je 50-godišnjak.

Sudski psihijatrijski vještak utvrdio je da mu je kao posljedica dugogodišnje ovisnosti o alkoholu i drugim psihoaktivnim tvarima utvrđen poremećaj ličnosti s disocijalnim i emocionalno nestabilnim poremećajem uz organske promjene mozga.

Djevojka je ispričala što se događalo.

- Došla sam k njemu i popili smo dvije bevande. Počeo mi prigovarati. Rekla sam mu da prestane, a on me počeo tući rukama i šakama po tijelu i glavi, a nakon toga uzeo je luk i strijele kojima me počeo gađati, rekla je.

- Pokrila sam glavu rukama, a on me jednom strijelom pogodio u glavu, s tri strijele u noge, a s dvije u ruke. Plakala sam i vadila strijele iz tijela, a ušle su unutra dva do tri centimetra. Krvarila sam. Zatim mi je pod grlo i na zapešće prislanjao tupi nož i rekao 'mogu te ubiti odmah da se ne mučiš ili te mogu ubijati polako'. Sve to trajalo je oko sat vremena, rekla je na sudu.

Komentara 7

Avatar mrkyyy
mrkyyy
15:00 06.10.2020.

kakva lijepa i strastvena veza

Avatar Gospodin Maminjo
Gospodin Maminjo
15:10 06.10.2020.

Pustite ljude da se vole, netko imas fetiš na lijepu nogu, a netko na glavu iz koje viri strijela

ZV
zvezdomor
08:58 07.10.2020.

Robin Lud

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije