Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traži se krivac

Užas u Keniji: Urušila se škola i ubila najmanje sedmoro djece

Foto: Twitter/Citizen TV Kenya
23.09.2019.
u 11:31

Direktor škole Moses Ndirangu tvrdi da je uzrok kolapsa izgradnja kanalizacijske cijevi koja je, prema njegovim sumnjama, oslabila temelj zgrade.

Roditelji malih Kenijaca koji su jutros odveli svoju djecu na nastavu nisu ni slutili da neke od njih više nikada neće vidjeti. U prijestolnici Nairobiju dogodila se velika tragedija koja je do sada odnijela živote sedmero djece. Oko sedam sati prema lokalnom vremenu urušila se drvena konstrukcija u učionici osnovne škole Talenata.

U bolnici je završilo 57 osoba, a spasioci su imali problema da dopru do škole zbog uznemirenog lokalnog stanovništva okupljenog oko ruševine. Lokalci pak tvrde da je hitnim službama predugo trebalo da pristignu do mjesta nesreće pa su intervenirali sami.

- Za sada možemo potvrditi da imamo sedam smrtnih slučajeva - rekao je vladin glasnogovornik, prenosi BBC.

Direktor škole Moses Ndirangu tvrdi da je uzrok kolapsa izgradnja kanalizacijske cijevi koja je, prema njegovim sumnjama, oslabila temelj zgrade.

Fotografije knjiga, stolova i stolica mogu koje izviru iz krhotina, preplavile su društvene mreže, a Vlada je pokrenula istragu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije