Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poriče sve

Užas na sjeverozapadu Hrvatske: Profesor spolno uznemiravao dijete više od dvije godine

Prazne učionice i hodnici
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
08.08.2020.
u 14:39

U svojoj obrani profesor je sve porekao, a neprimjerene dodire pokušao je prikazati kao oblik pedagoške metode.

Profesor jedne škole na sjeverozapadnu Hrvatske nepravomoćno je osuđen na godinu dana zatvora te uvjetno na tri godine zbog spolnog uznemiravanja djeteta mlađeg od 15 godina. A osim toga, izrečena mu je i zabrana rada u trajanju od pet godina.

Osumnjičeni se u optužnici tereti da je od ožujka 2015. do listopada 2017. u cilju zadovoljenja spolnog nagona i uspostavljanja intimne veze s dijetetom kojem je predavao, neprimjereno istog dodirivao mimo njegove volje, te govorio da mu je "više od profesora", piše 24 sata. 

Sud smatra da je svojim postupcima i izgovorenim riječima povrijedio spolni integritet djeteta.

U svojoj obrani profesor je sve porekao, a neprimjerene dodire pokušao je prikazati kao oblik pedagoške metode.

Odlučujući o visini kazne sud je vrednovao činjenice da je profesor u 70-im godinama, u mirovini, otac dvoje odrasle djece te da nikad nije bio prekršajno ni kazneno osuđivan. Sud je također razmotrio i da je uznemiravanje trajalo dvije i pol godine te da je postajalo sve intenzivnije i upornije.

Ukoliko prekrši uvjetnu, u kaznu će mu uračunati mjesec dana provedenih u istražnom zatvoru nakon uhićenja u listopadu 2017. godine, a profesor će morati platiti i sudske troškove od 5000 kuna.

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
15:13 08.08.2020.

Šteta da je pod ingerencijom hrvatskog, a ne npr. američkog pravosuđa...baš šteta. 😐

MA
markec555555
15:36 08.08.2020.

ako je to onaj iz koprivnice treba uzeti sa dozom opreza jer se suprostsavio hdzsdp-u

DU
Deleted user
15:34 08.08.2020.

Nikad nije bio osuđivan zato što ga nitko nije ni tužio, a to se u njegovo vrijeme događalo malo ćešće po školama nego što mnogi misle.Danas su djeca daleko zaštićenija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije