Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOROR U PODSTRANI

Uz silovanje, studenta sumnjiče i za pokušaj ubojstva

podstrana kuća (1)
Ivo Cagalj/PIXSELL
28.03.2013.
u 13:53

Županijsko državno odvjetništvo proširilo je istragu te je R.Š. (20) osumnjičen za dva kaznena djela

Dvadesetogodišnji student R.Š. osumnjičen za silovanje svoje kolegice u Podstrani, pod istragom je i za pokušaj ubojstva. Županijsko državno odvjetništvo proširilo je istragu, s obzirom na medicinsko vještačenje kojim je utvrđeno da su djevojci teške tjelesne ozljede, opasne za život, nanesene nekim predmetom.

Djevojka je silovana u studenom prošle godine na tulumu u Podstrani, gdje se okupila skupina splitskih studenata slaveći puštanje hrvatskih generala na slobodu. Dvadesetogodišnji R.Š. i djevojka bili su sami u prostoriji, a kada su se nakon pola sata ostali sudionici vratili, ona je ležala na podu u krvi i bez svijesti. Pozvali su hitnu pomoć i odvezena je u splitsku bolnicu s teškim tjelesnim ozljedama, opasnim po život. Podvrgnuta je dugotrajnoj i kompliciranoj operaciji, a u bolničkim se krugovima proširila informacija da tako teške ozljede nisu mogle biti nanesene rukom, već mehaničkim putem. To je potvrdilo i medicinsko vještačenje, nakon kojega je proširena istraga i na kazneno djelo pokušaja ubojstva za koje su propisane strože kazne nego za silovanje.

Dvadesetogodišnjak je, nakon što je dva mjeseca bio u pritvoru, na slobodi. Tijekom istrage ispitani su ostali sudionici tuluma, susjedi, kao i oštećena djevojka. Ona se događaja ne sjeća. R.Š. je negirao silovanje i tvrdio da ju je ozlijedio rukom. Utvrđeno je da je u krvi imao 1,44 promila alkohola te da nije bio pod utjecajem droge. Predmet kojim je djevojka ozlijeđena nije pronađen.

Ostali studenti navodno nisu znali što se događalo između četiri zida prostorije u kojoj je djevojka silovana. Ništa nisu čuli, a kako su njih dvoje bili sami u prostoriji, još se ne zna što se točno dogodilo. Nitko od svjedoka u svojim iskazima nije teretio R.Š.-a da je pokušao lišiti života djevojku s kojom se družio i zajedno učio. 

>> Mladić osumnjičen za silovanje u Podstrani pušten na slobodu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije