Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
donacija

Uz Radost djeca uče važnost listanja časopisa, knjiga

Tihomir Hideg, ravnatelj vukovarske OŠ Blage Zadre, hvali projekt donacije
Foto: Branimir Bradarić
13.02.2020.
u 16:12

Svim đacima OŠ Blage Zadre besplatan primjerak Radosti od HEP-a

Kao i učenici nižih razreda ostalih vukovarskih osnovnih škola, tako i učenici Osnovne škole Blage Zadre iz Vukovara svaki mjesec dobivaju besplatne primjerke dječjeg časopisa Radost. Za njih je besplatne primjerke omiljenog dječjeg časopisa, koji je postao nezaobilazan dio nastave, osigurao HEP.

Povratak vrijednostima

– Mogu samo u ime djece i cijelog kolektiva zahvaliti HEP-u na tome što je za naše učenike osigurao besplatne primjerke Radosti. Činjenica je da bi u suprotnom manji broj roditelja mogao djeci svaki mjesec kupovati časopis i onda to više ne bi bilo ovo što imamo danas i nešto čemu težimo – kaže nam ravnatelj ove vukovarske škole Tihomir Hideg.

Dodaje i da ova donacija HEP-a dobiva na važnosti kada se zna da su djeca u ovo digitalizirano doba najviše okrenuta mobitelima, laptopima, tabletima i sličnim uređajima pri čemu knjiga i časopisi imaju sve manju važnost. Prema Hidegovim riječima, djeca polako, ali sigurno gube taj osjećaj listanja knjiga, novina i sličnih sadržaja. Tvrdi da to nije dobro i da je upravo zato ovaj projekt iznimno važan. Hideg kaže da kao roditelji, učitelji i društvo u cjelini ne smijemo dopustiti da djeca izgube osjećaj za čitanje knjiga, novina, časopisa jer je digitalizacija dobra, pomaže puno, ali neke vrijednosti ne smiju se ostaviti po strani.

– Dobit ćemo djecu koja ne znaju listati knjige, novine, odnosno djecu koja se ne snalaze dobro u životu. Mislim da bi projekt Vukovar trebao biti primjer za cijelu Hrvatsku i da djeci trebamo osigurati besplatne primjerke dječjih časopisa. Tu bi svakako prije svih trebala biti uključena djeca nižih razreda jer je dalje sve teže ispraviti neke stvari – ističe Hideg.

Kaže i da je u donaciji HEP-a iznimno važno to što svako dijete dobiva svoj besplatni primjerak Radosti tako da nema izdvajanja među učenicima. Učenici svoje primjerke nose kući i potom ih u dogovoru s učiteljima donose u školu i koriste u nastavi. Radost u OŠ Blage Zadre služi kao alternativni udžbenik koji se koristi gotovo svakodnevno u nastavi.

Slali radove u Radost

– Sadržaj Radosti iznimno je kvalitetan tim više što prati plan i program nastave, ali i razne važne datume, događaje i slično. Upravo za se zato i može koristiti kao alternativni udžbenik. Ima tu niz kvalitetnih tekstova u kojima djeca mogu puno toga novog saznati i naučiti. Tu su i stripovi, koje oni obožavaju, mozgalice, posteri, odnosno sve ono što djeca vole i stoga im je Radost toliko omiljena kao časopis – ističe Hideg, dodajući da su i učenici OŠ Blage Zadre svoje radove, poput priča, crteža, pjesmica i slično, slali u Radost kako bi oni bili objavljeni.

Sve to pridonijelo je da je dan kada Radost dolazi u školu poseban dan za učenike jer se tada časopis mora detaljno pregledati, pročitati ono najvažnije, razmijeniti mišljenja o sadržaju… 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije