Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE TREĆE ČITANJE

Uz oporbu, i vladajući SDSS, HDS, HSLS i HDSSB protiv Zakona o najmu stanova

Hrvatski sabor
Patrik Macek/PIXSELL
28.06.2018.
u 16:56

Svi traže treće čitanje ovog prijedloga kako bi se barem malo popravio jer u sadašnjem obliku, naglašavaju, donijeti pravdu već nove nepravde.

Vladin prijedlog Zakona o najmu stanova dobio je protivnike i među vladajućim zastupnicima, pa su mu se nakon oporbe usprotivili i SDSS-ov Milorad Pupovac, ali i Klub zastupnika HDS-a, HSLS-a i HDSSB-a. Svi traže treće čitanje ovog prijedloga kako bi se barem malo popravio jer u sadašnjem obliku, naglašavaju, donijeti pravdu već nove nepravde.

Tijekom rasprave Pupovac je najavio da će imati tri amandmana i tražiti treće čitanje, a nakon rasprave to je poručio i HDS-ov Branko Hrg koji je uvjeren da se o tom zakonu sutra neće glasovati. Neslužbeno se jučer moglo čuti u Saboru da će se glasovanje odgoditi bar do idućeg petka kako bi se do tada pokušalo postići neki dogovor. Ako se ipak bude sutra glasovalo, Hrg je najavio da će glasovati protiv njega, ali ne misli rušiti kvorum niti raditi bilo kakav razdor u vladajućoj koaliciji.

- Zakon nije dobro pripremljen, nisu uvažene primjedbe koje smo davali u prvom čitanju, nije se postigla ravnoteža između vlasnika nekretnina i stanara u nekretninama i ne želimo da se ispravljanje nepravde radi na način da se radi drugima nepravda. Mi smo predali zahtjev za treće čitanje – kazao je Hrg koji vjeruje da će se uspjeti dogovoriti o trećem čitanju.

Hrvatski sabor
1/24

Komentara 9

Avatar rubinet
rubinet
21:09 28.06.2018.

ne daju se paraziti...lako je 60 godina živjeti u tuđem 60 ..besplatno ili za sitniš..

EL
elaella
20:59 28.06.2018.

ako mi još uvijek živimo u državi u kojoj je normalno da ti netko živi u stanu i za to plaća 100 kuna mjesečno, dok sam vlasnik nema gdje živjeti i to na temelju nakaradnog komunističkog instituta koji je služioo za otimačinu privatne imovine - a saborski zastupnici daljnju otimačinu podržavaju na način da ne žele ništa poduzeti - onda zaslužujemo biti ti gdje jesmo.

ZA
zaokica
19:34 28.06.2018.

ove stranke nemaju izbora SVE ONO sto je protiv branitelja oslobodilackog rata odmak od komunista i sve sto radikalno vlada zeli provesti je njihovo biracko tijelo JER TO SU TI koji su uzivali benifite komunizma i jos uzivaju je njihova potpora ALI SVAKIM DANOM ih je sve manje i manje sto njima neide nikako u prilog A STA MOZEMO jedino u Hrvatskoj su oni veliki balast i velika kocnica razvitku jer u svim zemljama komunistickog lagera to je rijesenoIZGUBILI SU I KVIT

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije