Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vjernici u suzama

'Uz njega sam doživjela preobraćaj i spoznala Boga'

Fra Zvjezdan Linić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/4
07.12.2013.
u 15:12

Stotine vjernika danas pristiže u Tabor gdje je izloženo tijelo fra Zvjezdana Linića.

Bio je jednostavan, skroman i pun ljubavi za sve. Nije se volio fotografirati, ali jednom smo ga prilikom uspjeli nagovoriti. Tu ćemo uspomenu čuvati zauvijek. Imao je veliko srce. Bio je uvijek pozitivan, a volio se ponekad i našaliti. Sjećam se, jednom sam stajao u redu za ispovijed. Fra Zvjedan mi je prišao, te kroza smijeh rekao „Tomislave, što ti radiš tu? Zar mi nisi obećao prošli put da nećeš više griješiti“ i potapšao me po ramenu, prisjetio se Tomislav Prigorec koji je iz Rakitja s obitelji došao u Kuću susreta Tabor u Samoboru da se pokloni preminulom fra Zvjezdanu Liniću.

- Uz njega sam doživjela preobraćaj. Bila sam samo običan vjernik, ali preko njegovih sam poruka spoznala Boga u potpunosti – u suzama je rekla Vesna Prigorec.

Ni njihovi sinovi Josip (11) i Ivan (8) nisu mogli suspregnuti suze.

- Bio je velik čovjek i dobar u duši. Uvijek smo rado slušali njegove propovjedi – kazali su dječaci.

'Bit će svetac'

Stotine vjernika danas pristiže u Tabor gdje je izloženo tijelo fra Zvjezdana Linića. Iako su zbog njegove teške bolesti očekivali da će ih uskoro zauvijek napustiti, vjernike je jako potresla vijest o smrti jednog od naših najpoznatijih franjevaca. Višnja se zbog njega preselila iz Zagreba u Samobor. Njegove molitve i poruke o životu učinile su je, kaže, hrabrijom i čvršćom osobom.

- Ne mogu prestati plakati. Znam da je bio teško bolestan i da ga je Bog htio uzeti k sebi, ali sam čvrsto molila da ostane još s nama. Možda je ipak bolje što mu je Bog skratio muke. Bio je poseban i zauvijek ću ga nositi u srcu – poručila je 69-godišnja Višnja Kordić.

Svi ga opisuju kao sveca i velikog karizmatika.

- Ovo je žalostan dan. Napustio nas je jedan izvanredan i pristupačan čovjek. Nitko se nije znao uvući pod kožu ljudima kao on. Teško da će ga itko moći zamijeniti -  istaknuo je Ivica Pintarić.

Obitelj Brkić često je išla na njegove seminare i duhovne obnove.
- Sigurno će postati svetac. Nitko nije napravio više za vjeru i obraćenje u Hrvatskoj od njega – kazali su Dubravko i Tina Brkić koji su doveli i svoga jednogodišnjeg sina Nikolu da se oprosti sa fra Linićem.

Komentara 5

CV
crna vrana
16:48 07.12.2013.

Nad mrtvim si Lazarom gospodine suze lio, otri i naše suze ! Tvojim se vjernima Gospodine život mijenja a ne oduzima. Tko u Isusu nalazi svoj život, taj stječe životnu kvalitetu koja nadilazi sve uobičajene standarde zato što je takavav život uvod u vječni život uz Boga. Raspoloženje rastanka pretvara se u radost zbog punog života koji se ne može izgubiti.

Avatar Sunčica
Sunčica
22:38 08.12.2013.

Bio je dobar čovjek...i to je najvažnije od svega...volila sam čitati njegove članke u VL, iako se nisam sa svime slagala...God bless him

MA
marky
16:53 07.12.2013.

nemogu izdrzat, suze su mi pobigle.. .Zadržati ću dostojanstvo i pristojnost te reći samo:.. .Najpristojnije je reći samo:..gori u paklu..!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije