Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijerka na slici

Uz jasmine, konje i mineralnu vodu i J. Kosor simbol Lipika

grgurevic
14.04.2010.
u 16:19

Divim se sposobnim i lijepim ženama. Poštenije su i bolji organizatori od muškaraca koji su kukavice, kaže lipički slikar i keramičar Matija Grgurević.

Jadranka Kosor prva je Lipičanka koja je došla na visoki položaj u državi, i to se ne smije zaboraviti – objasnio je poznati lipički slikar i keramičar, inače umirovljeni učitelj likovne kulture i povijesti umjetnosti u pakračkoj Srednjoj školi Matija Grgurević, zbog čega je odlučio napraviti alegorijski premijerkin portret.

Kako je riječ, dodao je, za lipički kraj o povijesnoj ličnosti, naslikao ju je u povijesnoj odjeći, a na glavi joj je vijenac od jasmina jer je nekada u lipičkom parku postojala aleja jasmina. Na stolu kraj premijerke nekoliko je knjiga među kojima je i jedna s natpisom “lirika” s obzirom na to da se, objasnio je Grgurević, kao školarka i mlada novinarka bavila pisanjem lirike. Uz lik Jadranke Kosor na slici su još neki simboli Lipika - lipicanci, zgrada Kursalona i boca mineralne vode.

– Sve to nadgleda jedan anđelčić sa željom, koju imamo i svi mi Lipičani, da će se jednom ovom gradu vratiti stari sjaj – dodao je M.Grgurević.

Obitelj Grgurević hrvatsku premijerku poznaje od rane mladosti. Matijina supruga Darinka svojedobno je kao učiteljica radila s njezinom majkom Zorom u školi u Čagliću.

- Bila je preslatko dijete i često smo Zora, ja, Jadranka i moj sin odlazili na bazene. Od malih nogu je voljela recitirati, svirala je gitaru i glumila, ali nikada nije imala "obične" uloge nego uloge princeza i slično – prisjetila se Darinka.

Njezin muž, dodala je, predvidio je kako će njihova Lipičanka postati premijerka.   

- Ona je, prije svega, lijepa žena, a ja sam se uvijek divio lijepim i sposobnim ženama. Mislim da su žene poštenije i bolji organizatori od muškaraca koji su nerijetko kukavice i kalkulatori. Vjerujem kako će biti uspješna premijerka – zaključio je Grgurević.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
10:25 15.04.2010.

Lijepo......... Samo, ovaj mali anđelćić hm, hm, koji to sve nadgleda....kako bi se on trebao zvati...?

JI
jimbeam
23:54 17.04.2010.

e jesmo smiješan narod,do jučer su glorificirali onog lopova sanadera po kojem sada svi pluju,a sad od ove njegove glupe kokoške prave nekakvu lidericu,katastrofa

BI
bizzwizz05
07:53 15.04.2010.

lip vam je simbol! a šta je falilo konju??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije