Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crna statistika

Uz cestu Vinkovci-Rokovci pronađeni ubijeni psi, na njivi kod Cerića teško ranjena kujica

Foto: Privatni album
1/5
03.03.2020.
u 20:35

Dva psa izbačena su iz automobila u vrećama za smeće, ranjena kujica ležala je uz šaku hrane koju joj je netko ostavio

I njih troje postali su dio statistike pasa ubijenih iz vatrenog oružja, dio statistike ubojstava za koja nitko neće odgovarati. Iako nisu krivi što su ostavljeni, upravo zbog toga platili su svojim životima. Pronađeni su u samo 24 sata, uz cestu Vinkovci-Rokovci i na njivi između Cerića i Starih Jankovaca.

Psi odbačeni uz cestu Vinkovci-Rokovci nisu bili živi kad su pronađeni u vrećama, odbačeni kao smeće. Na njihovim tijelima vidljive su rane od vatrenog oružja. Netko ih je samo izbacio iz automobila i produljio dalje. I kao i bezbroj puta do sada, nitko ništa nije vidio i nitko ništa ne zna. Dojava o malenoj kujica na njivi između Cerića i Starih Jankovaca stigla je volonterima. Prije nego su se uspjeli organizirati kako da joj pomognu, netko je već pucao u nju. Bila je još živa kad ju je pronašao komunalni redar. Iako ju je odmah odveo u veterinarsku ambulantu, više joj nisu mogli pomoći.

Foto: Privatni album

– Imala je samo šest, sedam kilograma, bila je uplašenu i u bolovima. Napravljen je rtg, nije joj bilo spasa. Angel se zvala, nije otišla bez imena i sama – napisala je volonterka u svojoj objavi na društvenim mrežama. Pozvana je i policija, a volonteri kažu – sve je to djelo lovaca. Ubijaju po cestama, na rubu šuma, a već i po selima hodaju s puškom u rukama. Kako im stati na kraj, jer i kad ima svjedoka nitko ništa ne želi reći. Mogu li se nadati da će ovaj put netko prepoznati pse, da će netko otkriti što im se dogodilo?

Na sve ovo lovačka društva i dalje će zatvarati oči, tvrditi da oni tu ništa ne mogu, prebacivati sve na krivolovce. A koga briga jesu li ih ubili lovci ili krivolovci, koga briga jesu li se možda taj dan ustali na lijevu nogu pa su im i psi smetali? Sve njih, ali i sve nas, trebalo bi biti briga samo jedno – ubojstvo psa kazneno je djelo za koje je određena i kazna zatvora do jedne godine. No, kako provesti zakon u zemlji u kojoj i neki dužnosnici, kao vijećnik Gradskog vijeća Valpova, za rješavanje problema napuštenih životinja predlaže – pušku.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar duje912
duje912
15:47 04.03.2020.

vidim da se na zadnje noge dižu udruge i ljubitelji pasa...a niko se ne pita što sa hrpom opasnih lutalica koje se ponekad gradom kreču u čoporu i predstavljaju opasnost za djecu koja idu u školu!!!

PR
prokurator
16:50 04.03.2020.

tako je to, kada smo postali panični od komaraca, imigranata, masona, vanzemaljaca, pasa i mačaka. samo od sebe nismo, a mi smo sebi najveća opasnost.

RI
Rijalda
10:15 04.03.2020.

Pa jel ima kakvog zakona u ovoj drzavi!??? On je lovac i to mu daje za pravo da ubije sto god hoce! Ode i ja u lovce al necu pucati u pse!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije